Pages

Friday 3 May 2024

Status på nyårsmålen: April 2024

För att säkerställa att jag inte glömmer mina nyårsmål tänkte jag på bloggen ge en månadsvis statusuppdatering på de nyårsmål jag satte upp för 2024. Nedan beskrivs nyårsmålen samt status på vart och ett av dem.

ERHÅLLA MINST 600 000 KR I UTDELNING: Även om jag inte kommer ha lika stort fokus på utdelningar framöver så är utdelningar något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag vill därför ha med ett utdelningsmål som nyårsmål 2024. Utdelningsmålet är satt till att erhålla minst 600 000 kr i utdelning 2024. Det skulle ge en utdelning i genomsnitt per månad på 50 000 kr.

Status: På grund av ”anledningar” kommer jag endast att redovisa mina erhållna utdelningar halvårsvis. I skrivande stund överstiger min utdelningsprognos för 2024 med god marginal 600 000 kr. Vi har nu gått in i maj månad, vilken är den månad som allra flest innehav skiftar ut utdelning.

SPRINGA MILEN PÅ SUB 45 MINUTER: För de som har följt bloggen några år kanske detta mål kan te sig lite väl defensivt. Under 2023 har jag dock sprungit betydligt mindre än åren dessförinnan. Faktum är att jag under 2023 inte ens har sprungit 10 km eller längre någon endaste gång.

Det här är ett tydligt exempel på att jag behöver ett guidande mål för att skapa extra motivation. Får jag till en relativt okej träning har jag förhoppningar om att springa milen på betydligt snabbare tid än 45 minuter, men först får jag börja med att skapa en löparform som orkar springa 10 km.

Status: Det fortsätter att gå motigt när det gäller mitt löparmål. Jag var ordentligt på gång med löpningen men sonen var proaktiv med att få med diverse olika virus hem under senare delen av april. Det har nu därför varit två veckor i följd utan någon löpning. Jag har inte gett upp löparmålet än men under de kommande åtta veckorna vill jag gärna se ett bra momentum för att jag på riktigt ska våga tro på målet.

GÖRA MINST 7 000 ARMHÄVNINGAR: Trots sin enkelhet i form av att det endast är att i stort sett vart du än är räcker att lägga dig på golvet och dra igång, så är armhävningar inte något jag har ägnat särskilt mycket tid historiskt. Under 2024 ska jag dock testa att lägga mer fokus på armhävningar. Målet är att göra mer än 7 000 armhävningar, vilket innebär att jag behöver göra i genomsnitt knapp 20 per dag för att uppnå detta mål.

Status: Om statusen var svag på löpningen är utvecklingen på detta mål desto bättre, trots att jag även här har haft uppehåll till följd av sjukdom. Hittills i år har jag gjort 4 475 armhävningar, vilket (som grafen nedan visar) är klart före det linjära utfallsmålet.


GENOMFÖRA EN KORTTIDSFASTA PÅ MINST 30 TIMMAR PER KVARTAL: Något som jag ägnar mig regelbundet åt är korttidsfasta. Nästan varje dag innefattar en fasta på 18-20 timmar, ofta i den högre delen av detta intervall. En gång i veckan brukar jag köra minst en 24 timmars fasta. Jag skulle under 2024 vilja testa att köra en lite längre fasta en gång per kvartal. Jag vill inte sätta målet för högt, strävan är därför att genomföra en fasta på minst 30 timmar en gång per kvartal.

Status: Jag genomförde i april en fasta på 30 timmar, vilket innebär att jag nu har fastat minst 30 timmar sammanhängande i både Q1 och Q2. Detta mål utvecklas således helt enligt plan.

LÄSA I GENOMSNITT EN BOK I VECKAN: Efter att under 2023 ha läst fler böcker än någonsin tidigare, önskar jag fortsätta med en god läsvana. Jag ämnar läsa i genomsnitt minst en bok per vecka under 2024. Då det är stor variation på böcker kan det vissa veckor läsas 2-3 böcker medan det andra veckor inte blir någon bok läst. Jag vill fortsätta att läsa böcker med varierande genrer samt läsa på både svenska och engelska.

Status: I april läste jag totalt 9 böcker. Om man inte kan träna kan man åtminstone läsa 😊 Totalt har jag läst 27 böcker hittills under 2024, vilka redogörs för nedan.


UNNA MIG NÅGOT JAG VANLIGTVIS INTE GÖR: Som ett avslutande mål tänkte jag ha med något mer diffust, där själva målrubriken får tala för sig själv 😊

Status: Även om det inte specifikt framgår i målbeskrivningen är syftet med detta mål att det ska vara något monetärt unnande. Som jag skrivit tidigare anser jag detta mål uppfyllt efter att jag då hade införskaffat en ny eltandborste. Jag är mycket nöjd med den.

Sammanfattning

Totalt sett tycker jag att jag ligger i fas vad gäller fem av de sex nyårsmål jag har satt upp för 2024. Jag är extra nöjd över att jag taktar på bra på utdelningsmålet samt när det gäller bokläsandet.

6 comments:

  1. Förslag till sista målet / "Unna mig något":

    Köp 4 bra flaskor vin / 4 dåliga (du drack ju inte öl så kan inte bi gravöl) och för det viktigaste innehavet när rapport släpps så "firar" du rapportsläpp med dito vin baserat på resultatet.

    Mvh
    Emigrantinvesteraren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kämpa på fysmonstret. 4k armhävningar är ruskigt imponerande.

      Delete
    2. Instämmer, >4k armhävningar är imponerande!

      Du läser ju onekligen många böcker, lånade eller köpta? E-böcker?
      Mvh
      Emigrantinvesteraren

      Delete
    3. Det är en bra idé med vinet. Hehe, jag är nog dock en "udda" person (på flera sätt). Jag dricker inte vin heller. Jag dricker ingen alkohol. Jag gillar vatten väldigt mycket och det är i princip allt jag dricker.

      Delete
    4. Tack gällande armhävningarna! När man väl är up-and-running blir det en vana och jag kastar mig titt-som-tätt ned på golvet och river av några armhävningar :)

      Delete
    5. Jag brukar önska mig lite böcker när jag fyller år, om det är fars dag eller liknande. De allra flesta böckerna lånar jag dock. Istället för vin kanske jag får ordna fram 4 riktigt bra böcker och 4 dåliga böcker och läsa de som passar bäst utifrån hur viktigaste portföljinnehaven presterar :)

      Delete