Pages

Saturday 21 September 2024

Veckans aktieköp: v.38

Ännu en börsvecka har passerat. Det har bland annat bjudits på nya rekordnoteringar, vinstvarningar och en dubbelsänkning från den amerikanska centralbanken. Nedan listas de aktieköp jag har gjort i veckan.

FABEGE: Jag fyllde på mitt innehav i fastighetsbolaget Fabege genom att köpa aktier till kursen 95,30 kr. Baserat på informationen i senaste kvartalsrapporten motsvarar det en substansrabatt på cirka 35%. Jag tycker att aktien förtjänar att handlas högre än vad den gör idag.

NOTE: I veckan inkasserade Note en av sina sämsta börsdagar någonsin efter att aktien fallit kraftigt till följd av bolagets vinstvarning. Jag passade på att fånga upp några aktier. Jag har inte skrivit så mycket om Note tidigare men ämnar framöver återkomma med en längre utläggning om bolaget.

OGUNSEN: Under veckan har jag köpt aktier i Ogunsen till kursen 32,40 kr. Som alltid är det en avvägning mellan att (som investerare) hantera en kortsiktigt mer utmanande situation och en situation som på längre sikt är (enligt min bedömning) tilltalande givet nuvarande aktiekurs. Den svaga likviditeten i aktien gör att det tar ett tag att bygga upp en position som jag är strävar efter att ha.

VOLVO: Jag har i veckan utökat mitt innehav i Volvo, där veckans köpkurs landade på 254,05 kr. Volvo är ett svenskt kvalitetsbolag som jag vill ha en långsiktig exponering mot. Bolaget har såväl en stark marknadsposition som en oerhört stark finansiell ställning.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

1 comment:

  1. Jag har varken köpt eller sålt något. Mina AQ group gick ner 4% på Notes VV. Det blir intressant med ny Note fabrik byggt av Wihlborg. På tal om VV verkar DI:s Bråse ana om en recension då Concentric Dometic, Dustin, Husqvarna och Note har gjort VV. För första gången på länge var ej vädret med i Husqvarnas VV. Jag avvaktar med köp par veckor sedan får jag se vad som händer.

    ReplyDelete