Pages

Om mig

Hej och välkommen till The Dividend Story!

Jag som skriver denna blogg har en brinnande passion för aktier och köpte mina första aktier redan innan jag hade tagit steget in i tonåren. Efter att ha testat ett antal mer eller mindre lyckade aktiestrategier under årens lopp fastnade jag år 2011 för utdelningsinvestering.

Att jag fastnade för utdelningsinvestering sammanföll med att jag i augusti 2011 med stapplande steg inledde min resa med målet satt på att skapa ett finansiellt oberoende. Detta är en resa som jag delar med min fru. Vi följer varje månad upp hur utvecklingen har varit för vår nettoförmögenhet. När min fru och jag summerade månadsrapporten för augusti 2011, dvs. när vi inledde resan mot finansiellt oberoende, kunde vi konstatera att startkapitalet på resan mot finansiellt oberoende uppgick till 200 438 kr.

Vi har sedan 2011 hunnit med att passera 30 år fyllda. Vi definierar finansiellt oberoende som möjligheten för mig och min fru att själva bestämma över vår tid genom att kostnaderna täcks av passiva inkomster. Med passiva inkomster, vilket avser pengar som trillar in på kontot utan att vi aktivt måste jobba för att erhålla dem, skapas möjligheten att spendera dagarna på det som betyder mest för oss.

I den här bloggen kommer jag bland annat att dela med mig av våra tankar kring investeringar och sparande samt vår syn på konsumtion och det allt snabbare rullande ekorrhjulet. Sedan 2011 har vi upprätthållit ett starkt månatligt sparande. Detta kombinerat med en stark utveckling på börsen och återinvestering av utdelningar har resulterat i att vår nettoförmögenhet att vuxit avsevärt. Sedan ett antal år tillbaka kan vi även titulera oss som finansiellt oberoende, enligt vår definition.

Det skulle vara fantastiskt om ni vill följa med på vår investerings- och livsresa! Ni får gärna också kontakta mig genom att kommentera på bloggen alternativ att skicka ett mejl till: thedividendstoryblog@gmail.com

No comments:

Post a Comment