Pages

Tuesday 20 June 2023

Portföljens tredje största innehav

I dagens inlägg tänkte jag redogöra mitt tredje största innehav. Planen var egentligen att presentera de tre största innehaven samtidigt på fredag men för ”spänningens” skull sprider jag ut det hela på tre olika inlägg 😊

Jag är tämligen säker på att det är ytterst få (om någon?) som kommer ha exakt samma tre största innehav som jag har. Jag är också säker på att det är personer som inte har någon avsikt att äga ett eller flera av mina tre största bolag. Med det sagt, detta är mina tre största innehav per idag. Det innebär inte nödvändigtvis att det kommer vara mina tre största innehav nästa vecka. Det som är fantastiskt med börsen är att det finns oerhört många investeringsmöjligheter och man kan välja det som passar sig själv bäst.

B3 CONSULTING GROUP

Från att tidigare ha varit mitt största innehav är B3 nu mitt tredje största innehav. Vinsthemtagning och sjunkande aktiekurs gjorde att B3 tappade förstaplatsen. Bolaget har en god intäktshistorik och med vidtagna åtgärder (samt gynnsam marknad) har man på senare tid tagit lönsamheten till en högre nivå.

När dessa rader skrivs handlas B3-aktien till 130,00 kr. Under de senaste tre månaderna har aktien sjunkit med cirka 30%. Baserat på min vinstprognos för 2023 handlas aktien kring P/E 11. Det tycker jag är en intressant värdering.

Något som däremot är än mer intressant är den polska verksamheten, vilken i år firar fem år. Den polska verksamheten, vilken växer snabbare än B3-koncernen och har högre marginaler, kommer konsolideras in senast 2025.

Givet att B3 når sina finansiella mål för 2025 anser jag att aktien bör handlas klart högre än vad den gör idag. Förutom att konsolidera in den polska verksamheten hoppas jag att B3 kan fortsätta attrahera nya medarbetare, starta nya start-ups samt eventuellt göra något mindre förvärv.

Vilket är ditt tredje största innehav?

16 comments:

  1. Mitt 3:e största innehav i portföljen är Axfood, tycker dock att den är alldeles för dyr och har inga planer på att öka just nu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fint bolag men brukar också landa i att jag tycker den är lite för dyr, men hoppas jag kan komma över ett gäng aktier någon gång :)

      Delete
    2. Kanske en dum fråga men om du anser att aktien är för dyr - varför säljer du den inte?

      Mvh
      Emigrantinvesteraren

      Delete
    3. 3:e största innehav är för övrigt Norsk Hydro.

      Mvh
      Emigrantinvesteraren

      Delete
    4. Spännande med Norsk Hydro!

      Delete
  2. Mitt tredje största är Volvo B

    ReplyDelete
  3. Tråkig nedgång, fast samtidigt efterlängtad om man har lite kassa.
    Kan nog gissa 1a och 2a innehavet hos dig. Men vill inte spoila något här för framtida inlägg. ;p
    3e största innehav investor/novo nordisk. Dom krigar om 3e platsen dag för dag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, vi får se om du får rätt :) Investor och Novo är välskötta och bra bolag!

      Delete
  4. Tredje största innehavet just nu är SEB. Fortsätter börsen som den gör så kan det bli Industrivärden. F.ö. har Investor gått förbi Axfood som största.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice med SEB, samt att Investor tagit över platsen som största innehav!

      Delete
  5. Här hamnar Investor på plats 3, med en andel på 6,13 % :)

    ReplyDelete
  6. Min tredje största är LVMH. Mycket för att den gått starkt och andra sjunkit :)

    ReplyDelete
  7. SCA är tredje störst. Blir själv lite förvånad över det,men har ägt länge och sakta ökat lite då och då. Framförallt kursutvecklingen sedan start som gjort aktien till det tredje största.

    ReplyDelete