Pages

Saturday 26 February 2022

Veckans aktieköp V8


Det har minst sagt varit en turbulent vecka, såväl i världen som på börsen. När det gäller aktieköp har det denna vecka blivit inte mindre än köp i 12 olika bolag.

BETSSON: I veckan utökade jag mitt innehav i Betsson genom att köpa aktier till kursen 52,05 kr. Baserat på min prognos för 2022 handlas Betsson (givet min köpkurs) till P/E 8,2. Jag tycker det är för billigt. Under veckan har det kommit positiva nyheter kring iGaming online i Brasilien, vilken väntas bli en stor marknad om/när marknaden blir helt reglerad. Det finns som bekant orosmoment kring några av de marknader man är verksamma i, men det finns även intressanta möjligheter.

CATELLA: Igår presenterade Catella sina siffror för det avslutande kvartalet 2021. Jag tänkte återkomma i ett separat inlägg kring mina tankar om rapporten. I början på veckan fyllde jag dock på mitt innehav genom att köpa aktier till kursen 37,50 kr.

EMBRACER: På torsdagen fyllde jag på mitt innehav i Embracer. Köpkursen uppgick till 74,76 kr. Det har varit en turbulent börsresa ett tag nu för Embracer. Man verkar dock (överlag) inom områden som gynnas av megatrender såsom fortsatt digitalisering, givet nuvarande fundamenta och kursnivå vill jag gärna ha exponering mot bolaget.

FASTPARTNER: Mitt senaste case i fastighetssektorn är FastPartner, där jag har genomfört en rad köp på sistone kring kurser runt 100 kronor. I veckan som gick sjönk kursen en bit under 100 kr och jag köpte då fler aktier till kursen 96,50 kr samt även till kursen 93,30 kr. Enligt det långsiktiga substansvärdet per den sista december 2021 motsvarar mitt köp till kursen 93,30 kr en substansrabatt på 18%. Jag tycker att det är alldeles för billigt för ett välskött fastighetsbolag som FastPartner. Jag är inte främmande för att ytterligare öka mitt innehav i bolaget framöver.

HANDELSBANKEN: I likhet med många andra aktier hade Handelsbanken en svag utveckling i veckan. Jag plockade pengar från kassan för att fylla på med fler aktier i den svenska storbanken till kursen 92,20 kr samt 89,44 kr. Veckans senaste köpkurs gjordes till en nivå som är på under P/B 1,0 samt till en direktavkastning på fina 5,59%. Det är en nivå som jag tycker är för konservativ för ett bolag som Handelsbanken.

INVESTOR: Det blev även den här veckan köp i det anrika investmentbolaget Investor. Köpkursen landade den här gången på 178,62 kr. Enligt hemsidan IB-index motsvarar det en substansrabatt på 18%. Investor har en stark historik och jag utökar gärna mitt ägande mot bolaget över tid.

LEOVEGAS: Det blev också ett köp i LEO i veckan, där köpkursen landade på 31,20 kr. Något särskilt som jag gillar med LEO är att den absoluta merparten av bolagets intäkter kommer från lokalt reglerade marknader, en andel som väntas öka ytterligare under året.  

LUNDBERGS: Jag har under veckan plockat in investmentbolaget Lundbergs i min så kallade Basportfölj. Jag köpte aktier till kursen 420,00 kr. Kortsiktigt är det alltid vanskligt att veta vart börsen tar vägen men långsiktigt känns Lundbergs som en stabil investering. Enligt IB-index handlas Lundbergs till en substansrabatt på 14% baserat på min köpkurs. Bland Lundbergs största innehav återfinns ett annat investmentbolag, nämligen Industrivärden. Enligt IB-index handlas Industrivärden till en substansrabatt närmare 12%.

En investering i Lundbergs ger således en rabatt på rabatten i Industrivärden. Övriga betydande innehav i Lundbergs inkluderar Holmen, Indutrade, Lundbergs Fastigheter och Hufvudstaden. Utöver detta finns även aktier i bland annat Handelsbanken, Skanska, Husqvarna och Sandvik. 

MILLICOM: Millicom fortsätter att gå kräftgång på börsen. Jag passade på att plocka in lite fler aktier till kursen 214,30 kr och 208,90 kr. Bolaget generellt utvecklas ju hyggligt väl, även om man har mer att önska om vissa ageranden från ledningen. Dessa köp följde lite devisen ”när det gör ont, då ska man köpa”. Jag måste medge att det gör lite ont i Millicom för tillfället…

OGUNSEN: På tisdagsmorgonen köpte jag aktier i Ogunsen till kursen 39,80 kr. Jag är egentligen fullinvesterad i Ogunsen men givet att kursen stod en bra bit under vad den gjorde när bolaget annonserade sin omvända vinstvarning så passade jag på att köpa lite fler aktier i Ogunsen inför rapporten senare i veckan.

PEAB: Det blev i veckan även en påfyllning i byggbolaget Peab. Köpkursen landade på 89,55 kr respektive 88,10 kr, där den senare kursnivån motsvarar en direktavkastning på 5,68%. Jag tycker att Peab är ett välskött bolag och bland annat har man också en spännande byggrättsportfölj. Fortsätter kursen nedåt köper jag gärna fler aktier.

VNV GLOBAL: Sammanlagt slog jag till och köpte aktier i tre olika investmentbolag i veckan. Förutom Investor och Lundbergs blev det även köp i VNV Global. VNV Global-köpet gjordes till kursen 66,90 kr. Enligt IB-index renderar det i en substansrabatt på 35%. Som tidigare nämnts är typen av bolag som VNV Global investerar i inte direkt bland de mest populära för tillfället. Långsiktigt tycker jag däremot att man har en intressant bolagsportfölj.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

4 comments:

 1. Satan i gatan. Är det detta tillfälle du väntat på?! Endast 15 avanza är inköpta och Kassan ekar ganska tomt. 1petare i Investor och 05,liters Coca Cola flaska är vad kassan skulle typ räcka till. Vill inte ha belåning då det skulle göra mig extremt sömnlös.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ja det blev en del köp :) Njä, jag har fortsatt cirka 65% av kassan kvar så finns mer köp att göra om det fortsätter ner. Fint med Avanza!

   Delete
 2. Det var en väldans massa köp denna veckan;)

  Jag fyllde på lite i Tomra, BTS, Hexagon, Creades och plockade faktiskt in Diös i portföljen till slut. Även fonderna har fått lite kärlek.

  ReplyDelete
 3. Härligt med nya köp. Har själv köp på mig en hel del samt sålt av en riktig surdeg. Gillar att läsa om dina tankar bakom köpen, det får mig själv till att försöka fundera lite mer runt mina egna köp om varför jag köpt. En regel jag har är att om jag ska göra ett nytt köp eller fylla på så måste det vara en dag som aktien är nere hehe. Känns bättre mentalt.

  Jag gillar att läsa om till vilka kursen man köpt något och hur många. Det låter dessutom bättre än när man ser någon som postar en %-sats av något. Idag köpte jag 0,2% i Tele2 tycker jag inte är ett dugg intressant då det är svårt att sätta det i relation till något. Om man däremot skriver köpte i tisdags 15 st Tele2 för kursen 124kr låter mer som något man kan relatera till. Sluta inte skriva 🙏🏽

  ReplyDelete