Sunday, 27 February 2022

Portföljnyheter i veckan


Det har fortsatt att hända mycket i nyhetsväg för flera av portföljens innehav. Nedan är ett axplock av lite nyheter från veckan som gått som berör mina portföljinnehav.

B3 CONSULTING GROUP: Trots en dyster inledning för Stockholmsbörsen på måndagen passade B3 på att sätta nytt ATH. Pareto Securities fortsatte att köpa ett stort antal aktier, vilket gjorde att spekulationerna om insynsköp tog ytterligare fart. Det var nämligen via Pareto Securities som B3s ordförande senast köpte aktier.

På måndagseftermiddagen annonserades det däremot att bolagets rekryteringschef sålt 42 000 aktier till kursen 97 kr per aktie. Den 1 januari 2022 hade rekryteringschefen totalt 350 531 aktier, han har således fortsatt ett stort antal aktier kvar.

När det började bli tid för läggdags (ja, jag lägger mig tidigt 😊) på tisdagskvällen kommunicerades det att B3s styrelseordförande via Hvaler Invest AS köpt 224 924 aktier i B3. Genomsnittskursen uppgick till 97 kr och totalt uppgick köpen till cirka 21,8 mkr. Senare i veckan annonserades det också att han köpt ytterligare 25 000 aktier för 102 kr/styck. Dessa aktier köpte han av en av B3s dotterbolags-VD:ar.

Jag tycker att det är riktigt positivt att styrelseordförande Sverre fortsätter att köpa aktier efter den starka kursuppgången.

BETSSON: Jag vet inte om man egentligen ska lyfta upp så mycket rykten och spekulationer, men jag tycker att det har kommit lite intressanta uttalanden kring Fanatics jakt på att genomföra förvärv inom spelsektorn. Fanatics ser ut att vara på jakt efter en B2B-aktör, dock inte en amerikansk sådan. Man sägs också anställa en person med titeln ”Vice President of M&A”. Anledningen till att detta är intressant är att det i höstas gick rykten om att Fanatics (bland annat) var intresserade av Betsson. Det blir spännande att följa fortsättningen här, men ett lågt värderat Betsson med up-and-running B2B-sportboksteknologi skulle ju vara ett tänkbart alternativ för Fanatics. 

EMBRACER: Embracers dotterbolag Amplifier Game Invest, vilket är en av Embracers 8 operativa enheter, förvärvade mobilspelsstudion A Creative Endeavor, vilka grundades år 2012 och består 8 medarbetare. A Creative Endeavors mest kända spel är Hooked Inc och sammantaget har bolaget 75 miljoner nedladdningar på sina spel.

Dagen efter ovan nämnda förvärv annonserades det att Embracers dotterbolag THQ Nordic ingått avtal om att förvärva metricminds. Studion bildades år 2001 och fokuserar på animationsinnehåll för nöjesindustrin.

EVOLUTION: På måndagen informerades det om att EVO under perioden 14-18 februari återköpte 377 000 aktier. Per den 18 februari ägde EVO sammantaget 0,89% av antalet totalt utestående aktier.

Speloperatören BetMGM har lanserat nytt roulette- och blackjack-spel inom ramen för sitt existerande samarbete med NBA-laget Philadelphia 76ers. De nya spelen, vilka tillhandahålls av EVO, marknadsförs i enlighet med lagets klubbmärke och -färger etc. 

FASTPARTNER: Fastighetsbolaget emitterade icke-säkerställda gröna obligationer motsvarande 200 mkr, detta gjordes till en rörlig ränta på Stibor 3M + 1,22 procentenheter. På onsdagen rapporterades det att bolagets VD (och tillika storägare) köpt aktier för 3 mkr till kursen 101 kr.

HANDELSBANKEN: Investmentbolaget Lundbergs rapporterade i veckan att man den 18 februari köpte 1 miljon A-aktier i Handelsbanken till kursen 95,51 kr.

Den svenska Finansinspektionen har meddelat att man avslutar sin penningtvättsundersökning av Handelsbanken och NORDEA. Finansinspektionen skriver dock att vissa brister i arbetet kring penningtvätt har noterats men att de båda bankerna har vidtagit, och kommer att vidta, tillräckliga åtgärder för att ärendet ska skrivas av från Finansinspektionens sida.

INVESTOR: Det har generellt varit en hel del insynsköp som har gjorts bland Stockholmsbörsens bolag i veckan. Insynsköp gjorde även Investors VD, där han sammantaget köpte aktier för 1,1 mkr till kursen 180,78 kr. Vidare köpte en chef i Patricia Industries 1 000 aktier i Investor till kursen 182 kr. 

KAMBI: Bolagets VD ökade sitt aktieinnehav i Kambi genom att lösa in tidigare utställda personaloptioner. Detta medförde att Kristian Nylén ökade sitt aktieinnehav i Kambi med 22 500 aktier och totalt äger han nu 742 500 aktier.

Även bolagets styrelseordförande utökade sitt aktieinnehav i veckan som gick. Styrelseordföranden köpte aktier för 240 000 kr till kursen 218,20 kr. Som om inte det vore nog har ännu en styrelseledamot ökat sitt aktieinnehav, det var dock ett mindre köp om 85 200 kr.

KINDRED: På tisdagen offentliggjordes det att Relax Gaming ingått avtal med operatören Lottoland. Ett fint avtal för Relax Gaming där man får exponering mot de 15 marknader som Lottoland är verksamma på.

VNV GLOBAL: Veckan inleddes med att VNV Global kommunicerade att man under perioden 14-18 februari återköpt 82 000 aktier till ett genomsnittspris på 70,36 kr. VNV Global äger nu 1,23% av antalet utestående aktier.

Har det hänt något spännande i era innehav i veckan?

2 comments:

 1. Rutger Arnhult har tankat aktier för 60 MLN Kronor. Castellum har sålt fastigheter I Gävle.

  Cibus kom med rapport I linje med förväntningarna. Även dem börjar med D aktier.

  Mats Qviberg lämnar Fabeges styrelse. Hur agerar Öresund?

  GHP Speciality Care drabbas av driftstörningar p.g.a restriktioner och sjukskrivningar vilket påverkar resultat negativt.

  Guldet år? Lundin Gold går i alla fall framåt när det gäller resultat och kostnader.Vinst från tidigare förlust 29 mln. Förra året -1,2.

  Softronic ger 1,35 i utdelning. Föregående år var 1,25 +1,75 extra.

  Net mobilitet som ägs av Tele2 och Telenor rullar ut 5G. Målet är att 90% i av Sverige skall ha 5G slutet av 2023. Resten 2024.

  Ha en trevlig helg!

  ReplyDelete
 2. Spännande! Softronic är jag alltid lite sugen på :)

  ReplyDelete