Pages

Tuesday 19 April 2022

Utdelning per timme


Våren är som bekant en mycket trevlig tid för utdelningsinvesterare som fokuserar på den svenska börsen.

Min bästa utdelningsmånad någonsin var maj 2021. Då trillade det in 182 914 kr på kontot. Den näst bästa utdelningsmånaden var april 2019. Den gången summerades utdelningarna till 174 782 kr.

April 2022 kommer också att bli en riktigt stark utdelningsmånad, där det hittills har trillat in en bit över 100 000 kr. Det kommer inte att bli ett nytt utdelningsrekord under en enskild månad men det kommer inte att vara superlångt ifrån. Just nu taktar april 2022 mot att bli den tredje bästa utdelningsmånaden någonsin för mig.

Jag gillar att vända och vrida på utdelningarna. Det är såklart intressant att följa hur utdelningarna utvecklas på årsbasis. Det är även intressant att bryta ned den årliga utdelningen för att se vilken genomsnittlig utdelning det motsvarar per månad, vecka, timme och minut.

Supporterat av lite extrautdelningar kommer utdelningsåret 2022 att bli bättre än vad jag initialt hade räknat med. Om inget oförutsett inträffar bör utdelningarna 2022 överstiga 450 000 kr. Om man slår ut den summan per timme skulle det innebära att det i genomsnitt landar drygt 51 kr i utdelning på kontot varje timme – VARJE timme under HELA året.

Det är en inspirerande och fascinerande räkneövning 😊


4 comments:

 1. Slår du ut det på 8 timmars arbetsdagar så har du en riktigt fin lön där, efter skatt blir det riktigt gött.

  Bra jobbat DS!
  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja, riktigt inspirerande att konvertera utdelningen till motsvarande arbetsdag :)

   Delete
 2. Roligt inlägg och en bra tanke med utdelningarna. Har inte hunnit komma lika långt med tankesättet. Men det var ett bra tips inför framtiden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är kul att vända och vrida lite på utdelningarna :)

   Delete