Pages

Monday 2 May 2022

Bud på LeoVegas!

Jag satt i helgen och spanade lite i kalendern för att förbereda mig på vad som skulle kunna tänkas hända under den vecka som inleddes idag.

Jag noterade då bland annat att LeoVegas (LEO) skulle rapportera i slutet på börsveckan. Jag blev därför förvånad imorse när jag såg en ”flash” på DI som kommenterade LEOs Q1-rapport. Det blev därför en lite extra händelserik morgon då jag fick sätta mig in i rapporten.

Efter att ha skummat igenom rapporten och uppdaterat mitt Excel-ark kollade jag återigen in på DI. Denna gång stod det att amerikanska MGM Resorts International (MGM) har lagt bud på LEO. Budet uppgick till 61 kr per aktie, vilket motsvarar en premie på 44% jämfört med fredagens stängningskurs.

Budet på LEO innebär att det är andra bolaget i ordningen som får bud på sig hittills under 2022, bland mina portföljinnehav (Aspire Global var det första). När det gäller LEOs rapport tycker jag att den var helt okej, dock kom intäkterna in lite lägre än vad jag hade estimerat.

LEOs aktie har haft en stark utveckling på börsen på sistone. Faktum är att LEO handlades strax över mitt motiverade värde när börsen stängde i fredags. Jag hade därför initierat en tankeprocess huruvida jag borde börja skala ned i LEO eller inte.

Som tur var hann MGM lägga bud på LEO innan jag började skala av mitt innehav. När budet idag kom och aktien handlades upp till ”strax under” budnivån valde jag att sälja mina aktier i LEO. Jag är nöjd med min investering i LEO, där totalavkastningen landade på cirka 80%.

Som alltid renderar bud bland portföljens innehav i lite dubbla känslor. Det är såklart tråkigt att LEO (om inget oförutsett inträffar) kommer att köpas ut från börsen. Samtidigt är det (kortsiktigt) roligt med en extra skjuts i portföljen, inte minst när jag ändå hade påbörjat tankeprocessen kring LEOs framtid i portföljen.

2 comments:

  1. Äger ej Leo Vegas. Men tänker att budet borde sätta fart på Kindred och Betsson?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Håller med, det skapar bra intresse för flera andra aktörer i sektorn. Kindred gick riktigt fint idag iaf.

      Delete