Pages

Wednesday 25 May 2022

Sparkvot: Maj 2022


Ännu en lön har trillat in på kontot. I vanlig ordning börjar jag varje lönemorgon med att flytta över en del av lönen till sparande och amortering samt att betala räkningar och flytta delar av lönen till diverse olika ”målkonton” (t ex kontot som är dedikerat att användas till resor).

Under maj månad har det fortsatt att vara tvära kast på börsen, där betydande nedgångar har noterats på olika håll. Som jag har skrivit många gånger tidigare är det (allt annat lika) trevligare att köpa något när priset sjunker.

Det fortsatt allmänt volatila börsklimatet har gjort att jag även den här månaden har lagt ett extra fokus på att ett solitt sparande från lönen. Totalt för månaden landade sparkvoten på 65%. Det är en siffra som inkluderar både amortering och (huvudsakligen) aktiesparande.

Utöver sparande från lönen är maj också en riktigt bra utdelningsmånad för hushållet. Även juni väntas bli en helt okej utdelningsmånad. Det finns således pengar i (aktie)kassan att använda om den andan skulle falla på 😊

Vad landar er sparkvot på i maj?

2 comments:

 1. Hej DS!
  Denna månad blev det i runda tal 30%. Brukar inte räkna på sparkvoten generellt utan bara när jag kommenterar på någon blogg och den frågar...

  De gånger jag har räknat har den varierat mellan 25-50%.

  Har inga amorteringar dock.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Riktigt fin sparkvot! Hehe, nu för tiden summerar jag egentligen inte heller min sparkvot - om det inte är för att jag ska skriva ett inlägg på temat :)

   Delete