Pages

Saturday 12 November 2022

Portföljen i veckan: v.45

Ännu en börsvecka är till ända. För börsens del utgjorde klockan 14.30 på torsdagen veckans viktigaste tidpunkt. Det var nämligen då som USAs senaste inflationssiffror offentliggjordes. Inflationen uppgick till 7,7%, vilket var bättre än väntade (enligt DI) 7,9%.

Inflationsutfallet fick börsen att ta ett ordentligt glädjeskutt uppåt. OMXSPI stängde torsdagen på plus 4,28%, detta efter att tidigare under dagen tydligt ha handlats i negativt territorium.

För egen del noterade nettoförmögenheten ATH på måndagen, tisdagen, torsdagen och fredagen under innevarande vecka. Detta innebär att nettoförmögenheten noterat rekord sju dagar under de senaste två börsveckorna.

För andra veckan i följd har jag helt hållit mig ifrån såväl köp- som säljknappen. Jag har ingen aning om hur börsen kommer att utvecklas i närtid. Däremot kan jag konstatera att jag under årets börsnedgång tryckt in en del kapital, något som nu får ”konsolideras in” och jobba på.

Under veckan har det trillat in utdelningar från Investor och NCC. Jag har fastställt mitt utdelningsmål för 2023, något jag tänkte skriva mer om i ett separat inlägg om några veckor. I anslutning till detta tänkte jag också skriva lite om några framtida justeringar när det gäller mitt investeringsupplägg.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?


9 comments:

 1. Blev några Tele 2, Cibus och Tetyhs oil.
  Finns mycket osäkerhet ang utdelningarna för 2023.
  Hur gör tex Castellum SBB mm? Ska bli spännande när dem släpper Q4
  Ha en skön helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snyggt! Ja, det ska bli mycket spännande med utdelningsbeskeden! Vad tror du om Castellums och SBBs utdelningsbesked?
   Trevlig helg!

   Delete
 2. Jag valde att rensa lite i portföljen. Om det var bra eller dålig rensning återstår att se. Biogaia, Cibus, Lundin Mining, Mycronic, SKF och Wallenstam åkte ur. Inflationen upp och att löftet om ISK sänkning inte verkar bli av gör att jag lastar tillbaka pengarna på ISK konto istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Många aktier som åkte ut där :) Plockade du ut aktierna från ISK för skattesänkningen eller varför plockade du ut dem?

   Delete
  2. Det är ju ingen skatt i förmånskonto och i och med osäkrare börs och man pratar om lönsamheten att ha ISK har minskat så har jag valt att sälja och flytta pengarna då ISK skatten är en schablomskatt utifrån ISK kontots värde gånger statslåneräntan som har höjts.

   Delete
  3. Ah, ok! Jag tolkade först som att du flyttade ut när det pratades om skattesänkning och sedan flyttade tillbaka när det inte blev någon sänkning :)
   Trevlig kväll!

   Delete
 3. Obs! Aktierna såldes på måndagen och tisdagen.

  ReplyDelete
 4. Enda köptet under veckan var att återinvestera utdelningen från Investor i………. Investor!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det låter som en bra långsiktig investering :)

   Delete