Friday, 2 December 2022

Lite fredagstankar: v.48

Det är återigen fredag och dags för lite fredagstankar.

DÄRFÖR TIPPAR/SPELAR JAG INTE: När jag var yngre tippade/spelade (= bettade) jag en del på diverse olika sportevenemang. Det har nu dock gått mer än 15 år sedan jag senast spelade. När jag höll på kallade jag det för att ”tippa”, det uttrycket känns inte lika frekvent använt längre?

Hursomhelst, jag har däremot nu under fotbolls-VM varit väldigt sugen på att slänga in lite spel. Jag läste i ett börsforum i början på VM att det var folk som tyckte att det var oerhört lätt att tippa rätt, detta efter att de kollat Englands första match – där England till slut vann klart.

Det har funnits många storfavoriter i VM-matcherna som har spelats än så länge. När jag spelade förr i tiden brukade jag tippa på favoritlag som jag trodde mest på, vilket innebar att oddsen ofta var låga. Många gånger prickade jag rätt t ex 4-5 gånger på raken för att sedan gången därefter tippa fel. Sammanfattningsvis slutade jag ofta (i bästa fall) på plus-minus-noll.

Anledningen till att jag inte längre spelar (för pengar) är helt enkelt att för mig personligen är det inget jag kan få någon lönsamhet i. Det var sannolikt inte många som tippade på att Saudiarabien skulle slå Argentina, eller att Japan skulle slå Tyskland, eller att Tunisien skulle slå Frankrike, eller att Japan skulle slå Spanien. Hade jag tippat på VM hade jag garanterat satsat på flera av nyss nämnda matcher, och förlorat på samtliga.

Om jag skulle tippa på VM nu tror jag vidare att det är lätt hänt att det blir som en Pringles-reklam, dvs. once you start, you can’t stop. Spänningsmässigt räcker det numera gott och väl med börsen för min del 😊

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

6 comments:

 1. Tror att för många så är det en krydda till själva matchtippandet. Jag menar, hur många skulle på allvar spela 0-0 på en match?

  Själv har jag inte spelat på länge, i min ungdom spelad ejag ofta på oddset. Man skulle minst spela på 3 matcher, vet inte om den spelformen finns längre i fysiskt format? Jag är inte så ofta i Sverige numer och de gånger jag åker dit spelandet inte mitt primära mål
  Mvh
  Emigrantinvesteraren

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, jag har tippat 0-0 några gånger historiskt :)
   Oddset det var tider det. Lite störande att man var tvungen att tippa tre matcher (på Lången) tycker jag.

   Delete
 2. Har kört oddset och Stryktipset förut men nu räcker det med börsen.

  ReplyDelete
 3. Hej DS!
  Tippade också förut. Nu är det många år sedan jag gjorde det sist. Inte tjänat några pengar på det. Lägger dem hellre på börsen nu!

  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Samma här, känns som börsen långsiktigt är betydligt mer värdeskapande :)

   Delete