Pages

Friday 30 December 2022

Lite fredagstankar: v.52

Det är återigen fredag och dags för lite fredagstankar.

MARDRÖMMAR FRÅN ENSAM HEMMA: Såväl Ensam hemma 1 som Ensam hemma 2 tillhör mina favoriter när det kommer till julfilmer. Jag har sett de båda filmerna många gånger. I år passade frugan och jag på att se Ensam hemma 2.

Tro det eller ej men natten som följde efter att vi sett filmen i år vaknade jag av en mardröm. Jag brukar säga att jag inte vill se någon form av skräckfilm. Kanske detta har resulterat i att min motståndskraft gällande vad som kan tituleras läskiga filmer har antagit en oerhört låg nivå 😊

Jag drömde att jag var ute och gick med sonen i barnvagnen. Efter att vi hade promenerat i några timmar kollade jag in i barnvagnen och såg då till min förfäran att sonen var borta. Jag vaknade strax därefter och kunde andas ut och konstatera att det endast var en (mar)dröm.

Vilken är er favoritfilm på temat jul?

STÄDA OFFENTLIG TOALETT: Jag hörde nyligen några diskutera renheten på offentliga toaletter. Många gånger finns det mer att önska när det gäller renheten på offentliga toaletter.

Det finns en del duktiga personer som, om de ser att det är stökigt på offentliga toaletter, snyggar till det lite innan de lämnar badrummet. I vårt hushåll är det en person som gör detta. Det är i vanlig ordning min fru som är den goda personen. Om hon t ex ser att det ligger kvarlämnat papper på golvet brukar hon (på ett ’hygieniskt sätt’) städa upp det innan hon går därifrån.

Det finns personer som kanske inte direkt har som ambition att lämna badrummet i gott skick. Ibland tvingas man vända i dörren då toaletten är för äcklig. Något som jag tycker är ett dilemma är om det är ganska äckligt på toaletten men det ändå funkar att göra det man ska göra på toaletten. Även om man själv inte bidragit till det äckliga känns det ändå pinsamt att lämna över toaletten till den som väntar i kön utanför.

Brukar ni städa / snygga till offentliga toaletter om ni tycker det är stökigt?

Hoppas att ni får en fantastisk dag!

No comments:

Post a Comment