Pages

Sunday 25 December 2022

Veckans aktieköp: v.51

Ännu en börsvecka är till ända. För egen del genomfördes två aktieköp i veckan.

För andra veckan i följd utökade jag min position i RAKETECH. Detta efter att jag tycker att aktien fortsätter att handlas till för låga multiplar. Jag köpte aktier till kursen 17,18 kr och enligt min vinstprognos för 2023 handlas aktien nu till under P/E 6. Bolaget växer på bra och jag räknar med att man kommer fortsätta sin tillväxtresa framöver. Deras nya satsning på Affiliation Cloud är något jag finner särskilt intressant. Vidare har man en god finansiell ställning, vilket möjliggör potentiella alternativ såsom bland annat nya förvärv och/eller utdelning.

Det blev också ett köp i SVEDBERGS, där jag till kursen 25,75 kr köpte ett gäng aktier. 2023 kommer säkerligen bli ett mer utmanande år verksamhetsmässigt. Långsiktigt tycker jag dock att Svedbergs är ett intressant bolag. Under mer normala omständigheter borde aktien handlas högre än nuvarande kursnivåer.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

4 comments:

  1. Mest ligger stilla, har köpt lite i Brookfield Renewable som har fått uran exponeringar i USA som jag tycker är intressant. Tror vägen till grön omvandling sker via kärnkraft energi faktiskt!, stabil utdelning dessutom, kommer öka framgent.

    ReplyDelete
  2. Jag har nytt ut SHB B mot SHB A. Betsson har sålts.

    ReplyDelete