Pages

Tuesday 10 January 2023

Ännu en miljonpassering uppnådd

Med idel kursuppgångar hittills i år har Stockholmsbörsen minst sagt fått en flygande start på 2023.

Förutom när jag köper aktier eller gör månadsavstämningar loggar jag ytterst sällan in på aktiedepån. Aktienyheter och kursuppdateringar tar jag (nästan) alltid del av i utloggat läge. Jag är inte särskilt intresserad av att se hur mycket portföljen har ökat eller sjunkit med i värde under en enskild börsdag.

Med det sagt var jag ändå inloggad i helgen och kollade till depån. Det var då glädjande att kunna konstatera att (1) hushållet The Dividend Storys nettoförmögenhet nu är på de högsta nivåerna någonsin och att (2) vi också hade passerat ännu en miljongräns.

Det känns alltid lite extra tillfredsställande när nettoförmögenheten passerar ännu en miljongräns. Historiskt sett har jag kanske inte alltid varit särskilt bra på att fira framgångar. Det har ofta istället direkt varit fokus på att fortsätta utvecklas och att nå nästa milstolpe (= nästa miljon i detta fall).

På senare tid har jag däremot blivit bättre på att stanna upp och fira framgångar. Den här gången firade hushållet med att boka en resa. Hushållet gillar att resa och upptäcka nya platser och kulturer. Även om det inte är något som i sig berikar pengakontot så berikar det mycket på andra plan.

12 comments:

 1. Grattis!

  Själv sätter jag in en liten guldpokal i exelrutan vid varje ny miljon. Nu kollar vi bara nettoförmögenheten en gång i halvåret så hoppas få plita dit en ny till sommaren.

  Vad blir det för typ av resa? Har erat resemönster förändrats i och med utökning av familjen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stort tack! Fint med guldpokal, jag hoppas du plitar dit en till vid H1-avstämningen :) Det blir resa till lite varmare breddgrader. Vi reste väldigt mycket innan pandemin kom. Pandemin och familjeutökning gjorde att vi tog paus i resandet ett tag. Med bebis är det svårt att resa som vi gjorde förr och sonen är lika glad om vi leker i badrummet eller om vi är i t ex Australien (eller annat spännande ställe). Med det sagt har vi mer utforskat Sverige och närområdet hemmavid på lite olika utflykter. Generellt vid de resor vi gjort är vi nog iväg längre tidsperiod än innan familjeutökningen.

   Delete
 2. Replies
  1. Hej!

   Stort tack! Det blir resa till lite varmare breddgrader :)

   Delete
 3. Grattis! Vi är ett par hundringar från nästa miljongräns men går allt som det ska detta år så når vi målet. En resa till varmare breddgrader bör gissningsvis gå till Skåne? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stort tack! Håller tummarna för att ni når nästa miljongräns i år. Hahaha, ja det kommer nog bli ett stopp i Smygehuk bland annat :)

   Delete
 4. Grattis såhär i efterskott även om jag själv är bitter på mig själv att jag sålde av en del av portföljen. T.ex. sitter jag nu på läktaren och ser framförallt Betsson flyga. Är dock nöjd med att inte sålt bankerna. Hoppas att ni får ha en trevlig resa. Reser inte så mycket själv då min lön inte är tillräcklig och morsan känner inga behov. Som barn har jag dock varit i Paris,Gran Canaria och Gardasjön. Längsta som jag varit i är Izmir och åkt till Efesos som är en kulturplats från gamla antiken i nuvarande Turkiet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stort tack! Svårt att tajma börsen kortsiktigt, blir intressant att se vart börden tar vägen framöver. Hoppas storbankerna kan fortsätta leverera. Häftiga resor du varit på :)

   Delete
 5. Stort grattis och bra jobbat. Det är bara att inse att din strategi med aktiv förvaltning är betydligt bättre än min buy and hold-strategi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stort tack! Buy and hold (av bra bolag) låter som en bra strategi med :)

   Delete