Pages

Saturday 21 January 2023

Veckans aktieköp + Månadens aktie i barnsparandet

I fredags trillade månadens barnbidrag in på kontot. I vanlig ordning investeras detta inom ramen för vårt barnsparande.

Efter en stark börsinledning på 2023 är det allt färre aktier som uppfyller mina krav när det gäller säkerhetsmarginal. Av bolagen jag har på min bevakningslista är det nu nio stycken som uppfyller min säkerhetsmarginal.

Bolaget som har högst marginal of safety enligt min bevakningslista är RAKETECH. För andra månaden i följd investerade jag således barnbidraget i Raketech. Jag tycker att Raketech handlas till en attraktiv värdering. Inte minst tycker jag att deras nya satsning Affiliation Cloud är intressant. Jag hoppas också att man kommer genomföra nya förvärv under innevarande år.

Raketech är sonens tredje största innehav för tillfället. Största innehavet är INVESTOR, följt av EVOLUTION.

Gällande min egen portfölj har jag varken köpt eller sålt något i veckan.

Har ni köpt eller sålt något?

6 comments:

 1. Skalade av lite i Husqvarna för att bygga upp position i byggmax.

  ReplyDelete
 2. Skulle köpa Bufab men blev osäker sedan p.g.a skuldsidan Sedan fick jag annat att göra ( morsan ville att vi skulle kolla på hennes konto, räkningar, olika telefonabonemanget m.m. Kollade på tv tiden rann iväg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har inte koll på Bufab men det är bra ibland att låta det gå lite extra tid innan man eventuellt "slår till" :)

   Delete
 3. Hur tänker du på barnsparande vs eget sparande? Är aktier i barnsparande portföljen tänkt att ligga kvar i byrålådan i 10, kanske 15 år och sedan när väl kotten behöver pengarna så får han/hon dem?

  Eller har du annan strategi? Och skiljer sig strategin mellan barn och egna portföljen?

  Mvh
  Emigrantinvesteraren

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bra fråga! Generellt försöker jag köra ungefär samma strategi som jag har i mitt eget sparande, t ex Raketech har jag senaste två månaderna köpt en del i både min och sonens portfölj. Just nu har sonen dock ganska mycket större exponering mot Investor än vad jag har, men det kommer nog "spread:a ihop" framöver. T ex EVO vill jag gärna ha i byrålådan så länge bolaget fortsätter leverera starkt och aktien inte blir hutlöst dyr, men generellt sitter ingen aktie säker utan måste förtjäna sin plats :)

   Delete