Pages

Saturday 13 May 2023

Veckans aktieköp

Vilken börsvecka det har varit. På vissa håll har det verkligen dykt upp kurspåverkande nyheter och hög volatilitet har stundtals uppvisats på bolagsnivå.

För egen del har jag tryckt på köpknappen några gånger på sistone. Då bloggen uteblev med nya inlägg under några dagar nyligen inkluderas nedan även några köp som gjordes innan innevarande vecka.

B3 CONSULTING GROUP: Som jag skrev i måndagens inlägg har jag efter den snabba kursnedgången som följde efter Q1-rapporten köpt mer aktier i B3. Köpkursen landade på 138,40 kr. Köpet gjordes innan utdelningen skildes av. Långsiktigt tycker jag att kursnivån jag köpte aktier till är attraktiv. Sammantaget har jag nu fler aktier jämfört med när jag i början av april sålde aktier till kursen 204 kr.

BYGGMAX: Jag har plockat in en initial bevakningspost i Byggmax, där jag fick betala 29,54 kr per aktie. Bolagets verksamhet har dock för tillfället många utmaningar att hantera, huvudsakligen till följd av kundernas ökade osäkerhet och minskande konsumtionspengar.

INTRUM: Trots en stark rekyl under andra halvan av innevarande vecka har Intrum-aktien sjunkit avsevärt på börsen hittills i år. Efter att man i veckan presenterat ett förvärv, vilket följdes av insynsköp, uppvisades (åtminstone tillfälligt) bättre momentum i aktien. Jag plockade in lite aktier till kursen 82,80 kr. Givet bland annat skuldsättningen i bolaget kommer en investering i Intrum med en högre risk. Klarar bolaget sig utan en nyemission finns (enligt mig) goda förutsättningar för kursuppvärdering från nuvarande kursnivåer.  

NORDIC PAPER: Jag köpte aktier för 37,60 kr per styck. Jämfört med årshögstanoteringen innebär min köpkurs en nedgång med 23%. Senare i maj kommer 4,65 kr per aktie att skiftas ut till aktieägarna. Långsiktigt tycker jag att Nordic Paper är ett intressant innehav. Skulle kursen sjunka ytterligare när utdelningen skiftats ut är jag inte främmande för att köpa mer aktier. 

PEAB: Jag ökade mitt innehav i Peab till kursen 49,56 kr. Denna ökning gjordes innan utdelningen skildes av. Bakgrunden till ökningen var sänkt rekommendation/riktkurs från något analyshus, vilket pressade aktien mer än vad jag fann motiverat. Jag passade därför på att plocka in några ytterligare Peab-aktier i portföljen

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

24 comments:

  1. Köpt: Peab, knowit, hexatronic och B3 Consulting.
    Sålt: SBB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fina köp! Hexatronic skulle jag vilja komma in i någon gång med :)

      Delete
  2. Hej

    Det blev påfyllning i Raketech några dagar innan rapporten släpptes.

    Har också köpt en lite post i Pricer som har sjunkit väldigt mycket den sista tiden, men så har bolaget en hel del utmaningar framför sig. Får se hur nyemissionen kommer att påverka det hela.

    Mvh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej!

      Snyggt med Raketech! Vad tycker du om rapporten? Pricer ägde jag för ett gäng år sedan. Gillade produkten men aktien kom aldrig riktigt igång som jag ville :)

      Delete
    2. Det är min andra vända i Pricer, sålde av allt för ca 2 år sedan med vinst.
      Tycker Raketech verkar följa planen bolaget har lagt fram och som nu presterar i det övre spannet av deras estimat. Vad tycker du om rapporten? Eller det kanske kommer ett inlägg om ett tag?

      Delete
    3. Överlag tycker jag rapporten var bra. Lite jobbigt dock med den skenande tilläggsköpeskillingen för Casumba - även om bolaget går bra. Tänkte skriva lite längre om Raketech imorgon eller på tisdag :)

      Delete
  3. köpt Betsson och kommer köpa fler. Konsultbranschen har jag ökat i CAG o Devport.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fin rapport från Betsson! Spännande med köp i konsultbranschen.

      Delete
  4. Morgon!

    Blev köp av fler Intrum, svårt att hålla sig borta när man tror på bolaget. Kommer finnas en hel del tillfällen under året att plocka upp olika bolag tack vare volaliteten på börsen, t.ex. PEAB ska jag också utöka i.

    ReplyDelete
    Replies
    1. God morgon! Verkligen hög volatilitet på många håll, t ex Intrum. Hoppas på en stark Q2:a där skuldsättningen går åt rätt håll. Hade suttit fint med lite short-squeeze någon gång :)

      Delete
  5. Intrum,Nordic paper,2020 bulkers o humble

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snyggt! Fint med insynsköpen nyligen i både Intrum och Nordic Paper.

      Delete
  6. Köpt Tele2, Nordic paper, och Xact högutdelande.

    ReplyDelete
  7. Hej, tack för uppdateringen!

    Har handlat för utdelningar i maj. Även sålt en del av innehavet i traction på 262 kr som inte längre har substansrabatt.

    Köpt
    Inwido på ca 99 kr. Bra långsiktigt och inspirerad av KAP.

    SHB ca 87 kr. Kan inte låta bli trots att det redan är största innehavet.

    Assa Abloy: ca 242 kr. Stabilt och långsiktig kvalitet. Hoppas nya förvärvet blir bra även om jag inte vet så mycket om det.

    Nordic water proofing: ca 141 kr. Inte så kul rapport, men återinvesterade utdelningen då jag tror att bolaget kan fortsätta leverera kvalitet även om det blir lite svajigt i konjunkturen.

    Sandvik: 199 kr. Återinvesteras utdelningen från bolaget. Kvalitetsbolag.

    Byggmax på ca 29.5 kr. Jag tror de kommer igen och detta är väl lite lynchning från mig. När jag ska handla grejer till landstället, trädgård o.d. så åker jag dit för de är billigast. Jämför man med andra byggvaruhus som finns i närheten så framstår byggmax som bäst för mig.

    Investor och Industrivärden. Ja vad ska man säga om det. Basinnehav som fylls på då och då med avsikt att aldrig sälja 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intressanta kommentarer! Mycket fina och trevliga bolag du köpt aktier i :)

      Delete
  8. Välkomnar veckans köp med öppna armar. Har köpt: Alleima: Visst att det finns svaghetstecken gällande vissa delar men lågkonjuktur? Vart är den där lågkonjukturen? Arbetslöshetsstatisken visar inte på lågkonjuktur och jag tror att inflationen kommer att lugna ner sig. Ett annat bolag som också går bra om inte till och med ännu bättre är mitt andra köp Hexpol.
    Mitt tredje bolag är mer en påfyllning av befintligt innehav. Ryggade en insider och storägaren Mats Gren i Proact.

    Mitt enda sälj denna vecka är fastighetsbolaget Diös!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul att höra Mikael! Spännande köp. Proact är jag lite sugen på också :)

      Delete
  9. Tack för bra inlägg. Jag har under veckan sålt sista små påsen av få småbolag jag hade och viktat mot stabila och lönsamma bolag, ökat i Nordic Paper, Gilead, Volksvagen och Inwido

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, kul att du gillade inlägget! Trevlig bolag du ökat i :) Inwido ökar jag gärna min position i framöver också.

      Delete
  10. Ökat i XACT Norden Högutdelande, har två nyemissioner som kommer inom kort där jag vill försvara mig så det månadsvisa köpet i denna ETF får räcka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stabilt och bra! Vilka nyemissioner är det?

      Delete
  11. Blev köp i Cibus och Xact Sverige den här veckan :)

    ReplyDelete