Pages

Saturday 22 July 2023

Veckans aktieköp: v.29

Det har svängt ordentligt på sina håll under den gångna börsveckan. För egen del har jag köpt aktier i fyra bolag i veckan.

B3 CONSULTING GROUP: På måndagen visade både Ogunsen och Softronic att det är mer utmanande tider för konsult- och bemanningsföretag, framför allt på marginalsidan. Därefter har det kommit fler konsultbolag som redovisat sjunkande marginaler. Jag har i veckan köpt fler aktier i B3, både före och efter Q2-rapporten som publicerades på fredagen. Jag tror långsiktigt på B3 och tycker kurser under 100 kr är attraktiva. Den polska verksamheten finns med som ett ess B3-rockärmen.

INVESTOR: På måndagen levererade det anrika investmentbolaget ännu en solid rapport. Som jag skrev tidigare i veckan har jag för avsikt att fortsätta bygga en bred bas i portföljen. Jag anser att Investor är en bra kloss att inkludera i portföljbasen. Veckans köp landade på 203,70 kr per aktie. Enligt hemsidan IB-index ger det en substansrabatt på cirka 18%, jämfört med det substansvärde som är angett på fredagsförmiddagen.

LUNDBERGS: I likhet med Investor ser jag Lundbergs som en kloss som kan bidra med att stärka portföljbasen. I veckan köpte jag aktier för 443,00 kr per styck. Köpkursen motsvarar enligt IB-index en substansrabatt på 10%, jämfört med det substansvärde som är angett på fredagsförmiddagen.

NEW WAVE: Efter en veckas paus när det gäller köp i New Wave var jag nu återigen tillbaka på köpknappen. Jag har genomfört flertalet köp i New Wave under de gångna månaderna. Den här gången fick jag betala 91,61 kr per aktie som jag köpte. Jag tycker att aktien borde handlas klart högre än vad den gör idag.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?


9 comments:

  1. Gällande köpsidan så ångrar jag mig redan köpet igår men gjort är gjort. SCA B till pris 137,70 blev som att " kasta pengarna i sjön när det går åt skogen" 1,9% i DA är väldigt lågt med ett P/e på 18,1.

    Sålde av Dometic 79,80 i veckan med 500kr vinst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. What goes down will go up. Låt tid ge vinst.

      Delete
    2. Hehe, fyndigt med "går åt skogen" :) Har inte superkoll på SCA men känns som ett fint långsiktigt bolag.

      Delete
  2. Köpte mer i handelsbanken, trodde att den skulle stiga på rapportdag, var ju en bra rapport.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Instämmer i att rapporten var bra! Får hoppas aktien får lite bättre fart framöver, om inte annat åtminstone när det närmar sig utdelningsdags igen :)

      Delete
  3. God lördagseftermiddag!

    Jodå, blev inköp av klassikern Realty Income och svenska XACT Norden Högutdelande. Sedan blev det arbitrage i måndags på Investor, har dragit ut på det men nu fick det vara nog med väntan, blev några extra Investor efter bytet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. God söndagseftermiddag! :)

      Många fina klassiker där. Snyggt med bytet i Investor också :)

      Delete
  4. Jag köpte också fler Investor på 205 kr, Lundberg på 444 kr och Latour på 202 kr. Dom tre är i fallande ordning mina största innehav.

    ReplyDelete