Pages

Sunday 28 April 2024

Veckans aktieköp: v.17

Vilken börsvecka det har varit. Det har varit stora rörelser på många håll. För egen del har jag tryckt på köpknappen vid ett par tillfällen under veckan.

B3 CONSULTING: B3 levererade en mycket svag Q1-rapport, något marknaden besvarade med att handla ned aktien. Jag kommer i ett separat inlägg att summera rapporten. Med viss tvekan valde jag efter rapporten att utöka mitt innehav i B3 till kursen 68,70 kr. Det är en tuff marknadssituation nu och bolaget lanserar nya initiativ för att spara kostnader. Vill man fokusera på att leta efter tendens till positiva tecken kan man konstatera att debiteringsgraden i mars var högre än i januari och februari samt att de riktigt tuffa jämförelsekvartalen nu är avverkade.

NEW WAVE: Även här valde marknaden att tydligt handla ned aktien på rapportdagen, och även här kommer jag att summera rapporten i ett separat inlägg. Jag passade på att köpa aktier till kursen 94,20 kr per aktie. Långsiktigt tycker jag att New Wave är ett mycket intressant bolag som jag gärna vill vara investerad i. 

RESURS: Resurs-aktien sjönk än en gång kraftigt efter att man lanserat en kvartalsrapport. Jag dedikerade igår ett inlägg till Resurs där jag skrev mer om mina tankar kring nuvarande situation och aktien. På rapportdagen passade jag på att utöka mitt innehav till kursen 14,17 kr.

Har ni köpt några aktier i veckan?

14 comments:

  1. Såhär efterråt blev det en miss men okej jag äger fortfarande Investor. Missen var den att när Sandvik, Epiroc och Alleima hade bommat kom på tisdagen så kom rädslan fram att Atlas Copco kommer att göra samma sak. M.a.o. Jag sålde bort mig i Atlas under tisdagen men har dock Investor som äger Atlas kvar.

    Mitt köp istället grundar sig på att jag fortfarande tror på kontanter och ville ha ett lite mer konjuktur oberoende bolag. Därför valde jag att köpa Loomis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande med Loomis! Investor och Atlas är trevliga bolag att ha i portföljen på lång sikt :)

      Delete
  2. God morgon!
    Veckan inleddes med att mina Nobiaaktier jag tecknade utan företrädesrätt kom in på kontot. På fredagen fick jag mina övriga Nobia med företrädesrätt.
    Där emellan blev det inköp av Svolder aktier, jag hoppas att detta år kommer bli bättre än de senaste två åren där sidledes kräftgång har varit mest framträdande.
    Dessutom, mot bättre vetande, har jag tagit ett litet bett i Viaplay och hoppas på en liten vinst där framöver...

    God söndag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej!

      Nice med Svolder, såg att de köprekades i DI igår. Om jag inte såg fel köprekade Börsveckan Viaplay igår med. Fint med lite köprekar, blir intressant att se hur aktierna utvecklas imorgon :)

      Delete
  3. Har väntat tills New Wave kom under 100 och i veckan blev det ett tillfälle att köpa 300st vid 95 kr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snyggt! Hoppas/tror det är långsiktigt en fin köpnivå!

      Delete
  4. Ser fram emot B3-sammanfattningen. Ja, onekligen en svag rapport och allt är väldigt tufft, men som du säger, nu är de tuffa jämförelsekvartalen borta och jag tycker Sverre inger lugn och förtroende. Jag fyller på.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hade suttit fint med insynsköp av Sverre nu efter rapporten. Nordea internmäklade 100 000 aktier på fredagen. En tidigare gång Nordea internmäklade aktier var det Sverre som var på köpsidan. Får se om han annonserar köp inom kort, fingers crossed :)

      Delete
  5. Köpte lite mer neobo efter rapport, köpte mer i handelsbanken men tyvärr dagen innan rapport, trodde att handelsbanken skulle komma med en bra rapport som de andra storbankerna. Fyllde på i raketech också.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snyggt med Neobo, Handelsbanken och Raketech! Raketechs rapport ska bli spännande att se :)

      Delete
  6. Några New Wave till kurs 95 samt ökade i Note på 129. Räknar båda som kvalitetsbolag och köper på lång sikt. Tekniskt tror jag Note satte en långsiktig botten på drygt 120.

    ReplyDelete
  7. Det blev 2 stycken köp, New Wave och Vitec 🙂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fina bolag, även om jag inte har superkoll på Vitec :)

      Delete