Pages

Monday 12 August 2024

Lite statusuppdatering

I dagens inlägg ges lite allmänna uppdateringar.

HÖSTEN: Sommaren 2024 börjar nu gå in på sista versen. Personligen gillar hösten och allt som den för med sig. Jag har alltid (oavsett om jag jobbat eller inte) gillat att de gamla vanliga rutinerna kickar igång igen efter sommarsemestrarna. Jag är mycket taggad och nyfiken på vad hösten ska komma att erbjuda.

SOMMAREN: Jag tycker att det har varit en fantastisk sommar. Jag har spenderat mycket tid med familjen och mycket tid utomhus. Totalt har vi snittat cirka 8 timmar utomhus varje dag. Vi har rest runt lite i landet, badat, bott på hotell, besökt en lång rad lekplatser mm.

TRÄNING: Träningsmässigt har det varit låg aktivitet i sommar. Som jag nyligen skrev är jag nu fast besluten att trappa upp löpningen och uppnå nyårsmålet om att springa milen på sub 45 min. För tillfället är jag i fas med att springa 5 km i 5-tempo. Det är såklart inte något som räcker för att uppnå nyårsmålet men det är ändå bättre än vad jag befarade.

Styrkemässigt har sommarvilan gjort att jag tappat en del. Jag körde igår ett gympass och där levererade jag bland annat 8 repetitioner på 60 kg i bänkpress. Det är ungefär 10 kg sämre än innan sommaren.

Jag är motiverad när det kommer till träningen och räknar med tydliga förbättringar såväl konditions- som styrkemässigt.

PODDAR OCH SOMMAR I P1: Målet var att lyssna på samtliga sommarprat. Jag kan dock konstatera att jag inte har lyssnat en endaste sekund på ett enda sommarprat hittills. Om ni har lyssnat på något bra sommarprat lämna gärna en kommentar nedan så kan jag prioritera dessa sommarprat.

Det har i princip inte heller blivit någon lyssning på poddar överhuvudtaget. Jag har nu 68 avsnitt (exklusive sommarprat) som ligger i min poddkö...

Är du laddad för hösten?

4 comments:

  1. Bra jobbat! Ligger som dig löpmässigt, men vill så gärna orka med en hel mil innan vintern kommer:)
    Du kan strunta i Public Service sommarpratare. Samma vänsterliberala klägg med vissa undantag. Läs lite böcker som ger info utanför PS undergångsnarrativ. Senaste tipset är "Vad händer med klimatet" där den pensionerade klimatforskaren Lennart Bengtsson ger fakta och perspektiv på en fråga där alternativa rön och åsikter aldrig tillåts komma fram i debatten. Tex i P1:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och detsamma! Vi får peppa varandra till att klara milen innan vintern kommer :) Tack för boktipset, den boken ska jag spana in.

      Delete
  2. Bra jobbat. För mig är hösten inget jätte speciellt jämfört med sommaren förutom att det blir svalare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag gillar den klara luften, fina färger på träden mm :)

      Delete