Pages

Saturday 24 August 2024

Veckans aktieköp: v.34

Då har ännu en börsvecka passerat och det är dags att summera veckans aktieköp.

CATELLA: Veckans enda aktieköp gjordes för min del i Catella. Det fastighetsorienterade bolaget är fortsatt verksam på en utmanande marknad. Catella gör vad man kan i syfte att exempelvis effektivisera bolaget, något som gör att hävstången blir än bättre när marknaden vänder. Ambitionen är att nästa vecka skriva ett separat inlägg kring Catellas Q2-rapport och mina tankar kring den. Förutom att vänta på en bättre marknad väntar jag och många andra också på att försäljningen av det danska utvecklingsprojektet Kaktus ska säljas. Det är förhoppningsvis en tydlig trigger i Catella.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

11 comments:

  1. Veckans enda köp gjordes I Elekta. Elekta är sjukvårdsorienterat bolag som inom strålterapi och strålsjukdomar för t.ex. Cancer och hjärnsjukdomar. På säljsidan blev jag besviken på att Nokia inte gått lika bra som Ericsson den senaste tiden och dumpade därför mina aktier bolaget.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande köp! Inget bolag jag har så bra koll på dock :)

      Delete
  2. En lägenhet. Näh, skojar bara, det var något tidigare än så. Annars fyllde jag på i fonderna, tråkigt men känns bra i magen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, det vore nice att köpa en lägenhet! Tråkigt är bra :)

      Delete
  3. Jag köpte en del under veckan; det blev inköp Elekta även för min del - någon gång vänder det :) Köpte även märkliga dippen i SCA vid 133 kr. Ingen fan av storbanker men jag gillar attraktiva utdelningar samt lågt värderade bolag så det blev inköp av SEB och SHB. Av samma anledningar så fyllde jag även på innehavet i Aker BP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intressanta köp och kul att ni är två som köpt aktier i Elekta under veckan!

      Delete
    2. Har inte ägt Elekta länge men är beredd på att hålla med. Gällande SCA B köpte jag förra veckan. Prisstatistik på skogsmark är tydligen anledningen på SCA:s nedgång i veckan.

      Delete
  4. Håller på att bygga upp en utdelningsportfölj så denna veckan blev det köp i Fortum, Pizza Pizza Royalty Corp och Franklin Resources som dippade 12% i veckan vilket jag passade på att köpa in mig.

    ReplyDelete
  5. Mest Investor B och Xact Norden Högutdelande och lite fonder med någon tusenlapp per styck.Några andra mindre aktieköp har också skett.Oväntat stark vecka som gick så jag tror att nästa vecka blir lite sämre, men jag anpassar mig allteftersom för det brukar alltid finns någon aktie man kan köpa för lånade pengar och ta hem snabba vinster samma dag eller efter några dagar som komplement till mina utdelande basinnehav.
    Mvh Peter Jansson

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fina och stabila köp! Det skulle vara trevligt med lite sämre sentiment en period framöver :)

      Delete