Pages

Saturday 5 October 2024

Min investeringstes

I dagens inlägg redogör jag för min investeringstes i ett av de bolag som jag har spenderat mest tid med att läsa om på sistone.

Bolaget i fråga är RevolutionRace (RVRC).

RVRC har en god historik när det kommer till tillväxt och lönsamhet. Deras unika och skalbara affärsmodell där man säljer direkt till slutkonsument gör att man kan upprätthålla mer attraktiva priser och en god lönsamhet som överstiger snittet för branschen.

Bolaget är idag verksamt på fler än 40 marknader. I Sverige och Finland har man kring 5-6% marknadsandel. På övriga marknader har man en betydligt mindre marknadsandel. Exempelvis uppgår marknadsandelen till 2,0-2,5% i Tyskland. Bolaget uppger att man kan dubblera försäljningen i Tyskland.

I det stora hela är RVRC dock en liten aktör på marknaden och det finns mycket tillväxt kvar att realisera, såväl i Norden och DACH-regionen som i övriga världen. Tillväxtstrategin framöver bygger bland annat på att växa på nya marknader (inklusive på marknader där man har en mindre försäljning idag) och att bredda produktsortimentet.

Viktiga marknader där RVRC idag har en mindre försäljning är exempelvis Storbritannien, Polen, Nederländerna och USA. När det kommer till produktsortimentet har RVRC ett betydligt smalare erbjudande (exklusive utbudet av byxor) än jämförbara konkurrenter. Att bredda produktsortimentet med t ex fler skor och jackor gör att man kan öka försäljningen till befintliga kunder, utöver att attrahera nya kunder.

I det korta perspektivet finns en ökad osäkerhet kring tillväxttakten till följd av en utmanande ekonomisk situation för många konsumenter. Aktiekursmässigt ligger fortsatt också försäljningar av bolagets två största ägare som en våt filt över aktien.

I början av oktober 2024 har RVRC fler än 655 000 kundrecensioner. Cirka 71% av kundrecensionerna ger RVRC högsta betyg (= betyg 5 på en femgradig skala). Bolaget har därmed en stor mängd kundrecensioner och många nöjda kunder. Med ett stort antal nöjda kunder tenderar ofta bra saker att uppstå över tid.

RVRC har en stark finansiell ställning, där man sju kvartal i följd har uppvisat nettokassa. Den starka finansiella ställningen används till att investera i fortsatt tillväxt, skifta ut pengar till aktieägarna i form av utdelning samt att bolaget också återköper aktier.

Bolaget har en målsättning att kommande tre verksamhetsår växa intäkterna med minst 20% årligen och erhålla en justerad rörelsemarginal på minst 20%. Givet den för stunden utmanande marknaden räknar jag i mina estimat inte med att RVRC kommer att uppfylla sina finansiella mål under vart och ett av de tre kommande åren.

Per den 30 september hade RVRC återköpt 2,94% av antalet utestående aktier. Samtidigt hade man utnyttjat 83% av nuvarande återköpsmandat om 200 mkr. Jag skissar på att RVRC har möjlighet att återköpa cirka 3,58% av aktierna inom ramen för pågående återköpsmandat.

I mina prognoser antar jag att man kommer att makulera de återköpta aktierna. Mina vinstprognoser för de kommande tre verksamhetsåren landar på 2,91 kr för (verksamhetsåret som avslutas) 2025, 3,30 kr för 2026 och 3,79 kr för 2027.

Vid lunchtid den 2 oktober (= när dessa rader skrivs) handlas aktien till 46,46 kr. Det ger ett P/E-tal på 16,0 för innevarande brutna räkenskapsår och 12,3 för verksamhetsåret 2026/2027. Givet RVRCs starka finansiella ställning och goda historik är inte det en särskilt avskräckande värdering.

Inklusive utdelningar är min tes att man kan erhålla kring 15% CAGR i RVRC för ovanstående prognosperiod. Mina estimat tar däremot inte hänsyn till framtida eventuella återköpsprogram, min tro är dock att RVRC kommer att lansera nya återköpsprogram.

Ett möjligt scenario när det kommer till återköp är att RVRC köper ett block av aktier från någon av de två huvudägarna. Ett ytterligare möjligt scenario, när storägarna väljer att minska sina aktieinnehav är att en extern aktör väljer att lägga bud på RVRC.

Blickar man ut mot verksamhetsår 2026/2027 tycker jag att ett motiverat värde för RVRC-aktien är kring 70 kr. Nedan är en summering av potentiella triggers vid en investering i RVRC.


No comments:

Post a Comment