Under de senaste dagarna har jag presenterat fem aktiecase som jag tycker är intressanta för 2025. I dagens inlägg kompletterar jag den listan med tre stycken bubblar-case.
Något som mer eller mindre kännetecknar samtliga dessa tre case är att sentimentet kring aktien är svagt, där det lätt kan lyftas upp faktorer till varför man bör undvika att investera i de specifika bolagen.
Jag äger aktier i samtliga tre bolag.
EVOLUTION (stängningskurs 23/12: 822,40 kr): Ett bolag som gått från att vara en raket på börsen till att ha mött allt fler utmaningar samt mer kritiska kommentarer från investerare, det är EVO. Tror man på konsensussiffrorna handlas aktien nu till den lägsta värderingen någonsin. Dagen innan julafton föll aktien kraftigt till följd av regulatorisk oro.
EVO är marknadsledande inom live casino och min förhoppning är att en mer positiv trend kring bolaget kan uppvisas under 2025. Förhoppningsvis kommer åtminstone vinsten per aktie att uppvisa en starkare utveckling efter att innevarande år bland annat har hämmats av tydligt högre skattekostnader jämfört med föregående år.
NORION BANK (stängningskurs 23/12: 36,35 kr): Nischbanken Norion ifrågasätts exempelvis avseende kvaliteten på kundbasen och affärsförbindelser med ”närstående”. Därutöver kom Finansinspektionen tidigare i år med ett uttalande om att man har en annan åsikt än vad Norion har kring hur inlåning på tredjepartsplattformar ska tolkas.
Något som gör att Norions nettofinansieringskvot minskat betydligt. Personligen är den delen dock inte något som oroar mig. Min tes är att det kommer att ta en viss period för att bygga upp en önskvärd buffert (mot myndighetskravet) igen.
VNV GLOBAL (stängningskurs 23/12: 17,80 kr): Bolaget med det allra svagaste sentimentet av de tre är VNV Global. Aktien handlas till en signifikant substansrabatt och bolagets innehav ifrågasätts på bred front.
Därutöver har bolaget en skuldsituation som gör att man just nu inte kan agera som man önskar. Lägre räntor och en ökad riskvilja torde gynna innehav av typen som finns i VNV Globals portfölj. Den största triggern jag ser vid en investering i VNV Global är att den israeliska konkurrensmyndigheten godkänner försäljningen av Gett och att VNV Global sedan löser in obligationsskuld för att återköpa egna aktier.
Intressant att se vad som händer i dessa 3
ReplyDelete