Jag får ibland frågan hur min portfölj ser ut.
I det här inlägget tänkte jag redogöra för samtliga innehav i min aktiva portfölj. Som jag tidigare nämnt består min totala portfölj av en mer aktiv del och en del som jag kallar pensionsportföljen.
Syftet med pensionsportföljen är att vara betydligt mer långsiktig och inte vara inne och pilla för mycket. Jag kan återkomma i separat inlägg om pensionsportföljen någon gång framöver om så önskas 😊
Nedan listas samtliga innehav i min aktiva portfölj. De lyfts fram i bokstavsordning. Det är en ögonblicksbild som inte behöver se likadan ut vid lunchtid nästföljande börsdag. Om någon undrar vart ett eller flera innehav är som jag har skrivit en del om historiskt, så kan de exempelvis (som i fallet EVOLUTION) just nu endast befinna sig i min pensionsportfölj.
Nu kör vi!
CATELLA: En tuff fastighetsmarknad har påverkat utvecklingen negativt för Catella under en tid nu. Samtidigt går investerarna i väntans tider på att det danska utvecklingsprojektet Kaktus ska avyttras till ett attraktivt pris. Att sälja Kaktus till ett attraktivt pris är en trigger i Catella. Överlag tycker jag att Catella handlas till för konservativa nivåer.
CHEFFELO: Matkassebolaget som har blivit en snackis på sistone efter att ha levererat en imponerande turn-around. Det är positivt med ökat antal kunder i Q1. En hel del lockades nog också av den generösa utdelningsnivån, där aktien i förrgår handlades utan rätt till årets utdelning.
COOR: Interna utmaningar har skadat förtroendet och bolaget är nu på en resa att återställa såväl marginaler som förtroende. En resa där nytillträdde VD:n Ola Klingenborg agerar kapten. Q1 2025 visade på ett steg i rätt riktning, men det finns fortsatt mycket kvar att göra.
DUNI: Med fokus på bland annat servetter och takeaway-förpackningar jobbar bolaget för att stärka marginalerna. Värderingen känns tilltalande om man tror på marginalexpansion och marknaden i bland annat Tyskland förbättras (där mer fördelaktig momsnivå införs 2026). Dessutom en tydlig uppköpskandidat (likt flera andra bolag som nämns i detta inlägg).
FABEGE: Utmanande operationellt för närvarande och marknaden ratar mycket kring bolaget, t ex kontors- och Stockholmsinriktning samt en hög vakansgrad. Substansrabatten är signifikant. Någon som köper aktier är åtminstone John Fredriksen som seglat upp som största ägare.
GREEN LANDSCAPING: Serieförvärvare med fokus på att bland annat hantera skötsel av parker och andra grönområden. Q1 2025 var ett svagare kvartal till följd av en mild vinter. Nya förvärv väntas under året och värderingen är tilltalande på nuvarande kursnivåer.
LUNDBERGS: Välskött investmentbolag som nyligen handlades till tvåsiffrig substansrabatt. Fredrik Lundbergs konservativa hållning skapar långsiktig stabilitet och trygghet.
NEW WAVE: Steg mycket på rapporten i veckan och har kommit upp från riktigt attraktiva kursnivåer. Goda tillväxtmöjligheter framgent för bolaget och aktien bör över tid gynnas av stigande vinster och förhoppningsvis även multipelexpansion.
NILÖRNGRUPPEN: Etikettbolaget Nilörn handlas till attraktiva multiplar. Investeringar gör att man väljer att hålla tillbaka på utdelningen, trots en stark finansiell ställning.
OGUNSEN: Välskött bemannings- och rekryteringsbolag. För tillfället är bolaget verksamt på en mycket utmanande marknad. Ogunsen minskar på kostnadsbasen i syfte att delvis mitigera sjunkande marginaler. Samtidigt görs verksamheten mer effektiv, något som bidrar till god hävstång när marknaden vänder.
PREVAS: Konsultbolag som gjort en imponerande resa under ett antal år. Trenden avseende marginalen har dock pekat nedåt på sistone och marknaden är utmanande. Attraktiv värdering om man lyfter blicken och marknaden visar lite bättre momentum.
REVOLUTIONRACE: Outdoor-bolaget som utmanar bolag som The North Face, Patagonia och Fjällräven. Historiskt har man gjort det bra och fortsätter med sin ”unika” verksamhetsmodell att plocka marknadsandelar i en utmanande marknad. Det finns mycket tillväxt kvar för RevolutionRace att realisera.
No comments:
Post a Comment