Monday, 29 November 2021

Portföljnyheter föregående vecka

Det hände en hel del under föregående veckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg samt ge lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig kunna fånga allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

ASPIRE GLOBAL: Jag har ett tag skrivit att jag förväntar mig mer av Aspires Globals senaste förvärv – BtoBet. Det var därför kul att i förra veckan läsa att BtoBet ingått avtal med Flutter Entertainment-ägda FanDuel. BtoBet kommer erbjuda sin PAM (Player Account Management) plattform när FanDuel tillsammans med Grupo Globos Cartola FC börjar erbjuda daily fantasy sports i Brasilien. Grupo Globos är Brasiliens största mediekonglomerat.

BtoBet annonserade även att man utökar sin geografiska räckvidd genom att gå in i Polen, där man har ingått avtal med BestBet24. Avtalet inkluderar både online och landbaserade spelbutiker. BtoBet har under veckan även meddelat att man utökar sitt erbjudande till att också inkludera horse racing.

Pariplay lanserade förra veckan ett nytt lojalitetsverktyg, ”Raffle Rocket”, vilket syftar till att öka kundernas aktivitetsnivå och det långsiktiga kundvärdet. Pariplays Wizard Games lanserade också slotspelet Jingle Wins.

EVOLUTION: Det fortsatte att vara slagigt i EVOs aktiekurs. För två veckor sedan skrev jag om att det framkommit uppgifter om att en icke-namngiven konkurrent lämnat in klagomål till spelmyndigheten i New Jersey. I klagomålet uppges det göra gällande att EVOs spel har varit möjliga att spela på illegala marknader, t ex i länder som är svartlistade av USA.

I förra veckan kom EVO ut med ett uttalande i frågan. Det var mycket i stil med vad jag skrivit tidigare, dvs. ”Bolaget själva uppger att man strikt följer de lagar och regler som finns. Sedan är EVOs kunder speloperatörerna, vilka i sin tur äger relationen med slutkunden.” Man uppgav också att ”sofistikerad teknisk manipulation” möjliggjort spelande ifrån länder där EVOs spel inte borde ha spelats.

I anslutning till uttalandet hade man även en telefonkonferens, vilken jag inte tycker höll måttet om jag ska vara ärlig. Jag gillar hur man kommunicerade i det skriftliga uttalandet men telefonkonferensen var i stort sett en upprepning av det skriftliga uttalandet samt att man inte öppnade upp för externa frågor.

KAMBI: I förra veckan stod det klart att den nederländska speloperatören JVH Gaming & Entertainment Group erhållit licens att lansera sitt varumärke Jack’s i Nederländerna. Jack’s gick senare under veckan också live med Kambis sportbokslösning. JVH är marknadsledande avseende fysiska casinon i Nederländerna. JVH har även tidigare signerat avtal med Evolution kring EVO s erbjudande.

RESURS: I måndags morse i förra veckan skickade Resurs ut ett pressmeddelande att man nu har fastställt avstämningsdag gällande avknoppningen av Solid Försäkring till den 29 november. Från och med den 26 november handlas Resurs utan rätt att erhålla aktier i Solid Försäkring. För varje 10 aktier man har i Resurs erhåller man 1 aktie i Solid Försäkring. Aktierna i Solid Försäkring väntas sedan finnas på aktieägarnas konton den 1 december, vilket också är planerat datum för Solids första handelsdag.

Som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är positivt att Resurs väljer att dela ut Solid Försäkring till bolagets aktieägare. Jag hoppas/tror att detta bättre kommer synliggöra det totala värdet i verksamheterna.

PEAB: Peab ingick avtal med fastighetsbolaget Oscar Properties om att köpa del av fastigheten Stockholm Primus 1 på Lilla Essingen i Stockholm. Affären inkluderar en bruttoarea avseende byggrättsvolym på drygt 40 000 kvadratmeter. Peab har också fått en order på 180 norska miljoner kronor om att bygga bostäder i Norge.

No comments:

Post a Comment