Pages

Thursday 2 December 2021

Att baissa


Det finns många olika sätt att tolka nyheter, se på ”utmaningar” etc. För en person kan glaset vara halvfullt, medan en annan person ser exakt samma glas som halvtomt.

Personligen tycker jag att jag är en positiv person. Jag gillar utmaningar och att utvecklas. Vidare tror jag personligen att en lagom dos med positivitet är fördelaktigt för långsiktiga investerare. Med det sagt så ska man såklart inte negligera uppenbara risker. Men att alltid fokusera på t ex negativt brus, då lär man konstant tyvärr behöva gå runt och vara orolig.

För våra förfäder var det ett nödvändigt ont att gå runt och vara orolig för att optimera sina chanser att överleva. Om det på savannen prasslade i busken som man precis gick förbi så sprang man hellre därifrån en gång för mycket (utifall att det skulle vara ett lejon) istället för att negligera prasslet (och hoppas på att det ”bara” var en liten fågel).

I det samhälle som vi lever i idag är det tack och lov ytterst sällan som en akut livsfara uppstår när vi är ute och spatserar. Egenskaper som bidrog till våra förfäders överlevnad kan idag påverka vårt såväl psykiska som fysiska mående negativt.

För egen del har jag slutat att läsa diverse olika medier som jag upplever ofta vill framhäva saker som påverkar mitt mående till det sämre. Det kan vara hemska/tragiska nyheter generellt. Det kan också vara negativa nyheter som bidrar till att skapa oro på börsen.

Jag har också sedan ett tag slutat följa personer/poddar etc som vars budskap jag tycker är åt det negativa hållet utifrån den approach jag har. Det kan exempelvis vara ”baissande” budskap om att börsen eller en viss aktie nu ”ska” gå ned för att den ”har gått upp X% och nu har något tekniskt motstånd”. Det må så vara men min tidshorisont när det gäller investeringar är inte något som överlag är det mest optimala för teknisk analys, så för min del blir detta bara brus som skapar mer oro än vad det ger nytta.

Jag vet inte om jag relativt nyligen har skrivit inlägg kring detta tema. Oavsett vilket så är det något som kan vara värt att upprepa tycker jag 😉

Att ha en positiv inställning till börsen och livet i allmänhet är en approach jag gillar 😊

No comments:

Post a Comment