Pages

Monday 20 December 2021

Portföljnyheter föregående vecka

Det hände en hel del under föregående vecka. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg samt ge lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga upp allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

ASPIRE GLOBAL: Wizard Games lanserade i veckan sitt tredje slotspel (Gods of Kemet) sedan man bildade en egen enhet inom Pariplay. Det ska bli intressant att se vilket mottagande detta spel får. Jag var inne och testdrog lite i spelet (med låtsaspengar) och jag lyckades i alla fall fånga en bonus, vilket renderade i att jag gick hem med en vinst 1,3% 😊

B3 CONSULTING GROUP: Om man följde flödet i (den tunna) handeln i B3-aktien kunde man på måndagen konstatera att Pareto Securities nettoköpte 9 991 aktier. Under de senaste veckorna har större nettoköp i Pareto varit synonymt med att det några dagar senare har annonserats att bolag (Hvaler Invest) närstående till B3s ordförande har köpt aktier. Det var därför inte särskilt oväntat att det på onsdagens kablades ut information om att bolag närstående till ordföranden har köpt aktier. Köpeskillingen uppgick denna gång till 1,5 mkr och för det köptes 18 661 aktier. Jag tycker att det är väldigt positivt att ordföranden under de senaste veckorna har gjort betydande insynsköp.

BETSSON: På måndagsmorgonen kom nyhetsflashar som förkunnade att Betssons ordförande köpt 10 000 aktier till kursen 50,90 kr. Innan köpet uppges ordförandens ägande i Betsson ha uppgått till 20 000 aktier.

EMBRACER: Embracer har haft förvärvskassan laddad under en tid nu. I onsdags efter börsstängning skickade bolaget ut ett pressmeddelande där man skriver att man ämnar förvärva den ledande brädspelsgruppen Asmodee. Som del av förvärvsfinansieringen genomförde man en riktad nyemission där man tillfördes cirka 6 mdkr i bruttolikvid. Genomförandet av nyemissionen resulterar i en utspädningseffekt på drygt 6% avseende antalet aktier. Givet att förvärvet verkställs som planerat så kommer Asmodee att bli den nionde operativa enheten inom Embracer-koncernen. Förvärvet, vilket är av modellen större, mottogs med blandade känslor hos investerarkollektivet.

EVOLUTION: Under förra veckan återköpte EVO 571 045 aktier inom ramen för sitt pågående återköpsprogram. Per i fredags uppgick EVOs totala innehav av egna aktier till en nivå som motsvarar 0,5% av det totala antalet utestående aktier.

EVO skickade i fredags också ut ett pressmeddelande där man informerade om att man som den första livekasinoleverantören har gått in på den nyreglerade onlinespels-marknaden i den argentinska provinsen Buenos Aires. Buenos Aires är den mest befolkade provinsen i Argentina. Bolaget gick dag ett på den nyreglerade marknaden live med den ledande operatören BetWarrior. EVO skriver vidare att man är redo att lansera sina spel hos fler operatörer under de kommande veckorna.

FABEGE: I tisdags köpte (privat och via bolag) fastighetsbolaget Fabeges VD 9 000 aktier till genomsnittskursen 143,51 kr. Den totala köpeskillingen landade på 1,3 mkr. Fabege handlas med tydlig rabatt mot såväl sitt långsiktiga substansvärde som mot flera peers i fastighetssektorn, jag tycker därför det är positivt att bolagets VD köper aktier på dessa nivåer.

Efter att ovan ord skrevs på tisdagen stod det på torsdagen klart att Fabege inleder ett aktieåterköpsprogram. Det är också något som jag ställer mig väldigt positiv till, inte minst (förutom vad jag skriver ovan) då bolaget har en stark finansiell ställning.

KAMBI: Bolaget annonserade förra veckan att man expanderar till Bahamas via att man erbjuder sin sportbokslösning till operatören Island Luck.

KINDRED: På måndagen kom uppgifter om att den danska spelmyndigheten varnat Kindreds varumärke Unibet efter att Unibet brutit mot penningtvättsregler. Unibet har också ombetts ”rätta till” situationen genom att informera ansvarig tillsynsmyndighet. I samband med detta uppgavs också att inga ytterligare åtgärder väntas mot Kindred givet att bolaget (inom utsatt tid) informerar den danska myndigheten som arbetar med penningtvättsfrågor.

LEOVEGAS: LEO har fortsatt att återköpa aktier. Förra veckan återköpte bolaget totalt 428 718 aktier. Efter förra veckans återköp äger nu LEO totalt sett drygt 4% av de utestående aktierna.

NORDEA: Den nordiska storbanken Nordea informerade marknaden om att man har makulerat 41,8 miljoner aktier, vilka har återköpts inom ramen för det pågående återköpsprogrammet. Efter detta initiativ uppgår antalet aktier i Nordea till närmare 4 miljarder stycken. Nordea fortsatte under föregående vecka att återköpa aktier på daglig basis.

PEAB: Peab tecknade avtal med Corem om att förvärva köpcentret Knallerian med fyra fastigheter i handelsområdet Knalleland i Borås. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 110 mkr. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 23 000 kvm och i de förvärvade fastigheterna finns cirka 40 hyresgäster per idag. Det finns också ett positivt planbesked för utveckling av området och Borås stad har förkunnat att området är prioriterat för utveckling av bostäder.

Peab fick förra veckan också uppdrag att bygga garage samt 139 hyresrätter i Uppsala kommun. Kontraktssumman uppgår till 230 mkr, där inflyttning är beräknad till Q4 2024.


No comments:

Post a Comment