Monday, 6 December 2021

Portföljnyheter föregående vecka

Det hände en hel del under föregående veckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg samt ge lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig kunna fånga allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

ASPIRE GLOBAL: I måndags skrev Aspire Global att ytterligare 10 partners har migrerats över till BtoBets sportbokslösning. Som tidigare har nämnts var Bettarget.com det första varumärket att migreras över till BtoBets sportbokslösning. Tre månader efter lanseringen har Bettarget.com sett en ökning på 200% i genomsnittlig intäkt per spelare. Aspire skriver vidare att BtoBet har flera produktförbättringar planerade i närtid.

I onsdags stod det först klart att Pariplay utökat sitt samarbete med den amerikanska operatören Rush Street Interactive (RSI) genom att gå live med RSI i Colombia. Sedan tidigare har Pariplay och RSI ett samarbete i den amerikanska delstaten New Jersey. Det är glädjande att se att RSI går live med Pariplays erbjudande i fler marknader. Min förhoppning och min tro är att RSI framöver kommer gå live med Pariplay i fler amerikanska delstater också.

Den stora nyheten förra veckan, som också annonserades på onsdagen, var dock att försäljningen av B2C-verksamheten nu har gått i lås. Aspire sålde sin B2C-verksamhet till Esports Technologies enligt tidigare kommunicerade villkor. Även om det ska till en hel del för att en initial överenskommen (givet att vissa villkor behöver uppfyllas) transaktion inte ska gå igenom så var jag ändå lite nervös den här gången. Det känns riktigt bra att transaktionen nu är stängd och att Aspire numera är ett renodlat B2B-bolag.

B3 CONSULTING GROUP: Det informerades i onsdags att bolag närstående till B3s ordförande köpt aktier för 6,6 mkr. Aktieköpet utgjorde drygt 1% av de totalt utestående aktierna i bolaget. På torsdagen annonserades det sedan att samma aktör köpt aktier för ytterligare 1,2 mkr. Jag tycker att detta är en riktigt positiv signal och tycker att marknaden agerade rätt när man tydligt skickade upp aktien efter att det första insynsköpet offentliggjordes.

EVOLUTION: I måndags annonserades det att EVOs HR-chef köpt 2 500 aktier till kursen 970,34 kr. Affären genomfördes fredagen den 26 november. På betydligt högre kurs hade HR-chefen dock sålt för en större summa tidigare. Det har också annonserats att styrelserepresentanten Sandra Urie köpt aktier för 97 000 kr. Efter en stökig tid på börsen på sistone är det trevligt att se att insynspersoner köper aktier i bolaget.

I samband med SBC Summit North America “uppges” Evolutions Jeff Millar ha sagt att han har varit i kontakt med cirka 20 operatörer avseende den kanadensiska provinsen Ontario, vilken väntas öppna upp under 2022. Ontario förväntas bli en av de största marknaderna i Nordamerika.

Enligt EVO-trackern har antalet dagliga genomsnittliga spelare under de två första månaderna i Q4 ökat med 13% jämfört med det dagliga antalet spelare för hela Q3. EVO uppvisar således en riktigt fin sekventiell tillväxt i EVO-trackern än så länge i Q4. Viktigt att vara medveten om är dock bland annat att det finns mycket som trackern inte fångar upp samt att man förenklar för mycket om man antar att X% ökning i antalet spelare rakt av motsvarar liknande intäktsökning.

På fredagsmorgonen skickade EVO också ut ett pressmeddelande där man förkunnade att man inleder återköp av aktier. Återköpsprogrammet uppgår till max 200 miljoner EURO. Givet den senaste tidens turbulens för EVO-aktien tycker jag att det är positivt att bolaget återköper aktier.

KINDRED: Under perioden 28 oktober till 30 november har Kindred återköpt 1 460 000 aktier i sitt pågående återköpsprogram. Återköpsprogrammet pågår mellan den 26 juli till 17 december. Per den 30 november uppgick Kindreds innehav av egna aktier till 6 544 839 stycken, vilket utgör cirka 2,8% av de totalt utestående aktierna.

OGUNSEN: För Ogunsens del var föregående vecka en bra vecka när det kommer till antalet nya konsult- och rekryteringsannonser som publicerats på koncernens olika hemsidor. När det gäller rekryteringsannonser har SJR bland annat fått uppdrag från Erik Penser Bank, Fjärde AP-fonden, HSB, Livsmedelsverket, Omställningsfonden, Viatris, Svea Husbilar och Djurgården Hockey. Min tro/tes är att Ogunsen kommer leverera en stark Q4-rapport och att man i och med det har goda möjligheter till att göra 2021 till det bästa året någonsin avseende vinst per aktie.

PEAB: Byggbolaget Peab erhöll förra veckan order om att bygga bostäder och parkeringshus i Tammerfors. Ordervärdet uppgick till 10 mEUR. Projektet väntas påbörjas i januari 2022 och slutföras i september 2023.

Peab ingick i förra veckan också avtal om att sälja hyresrätter (280 mkr) och kommersiella lokaler (40 mkr) i Borås för totalt 320 mkr. De kommersiella lokalerna kommer att frånträdas i Q1 2022. Hyresrätterna kommer byggstartas i Q2 2022 och byggas i egen balansräkning för att sedan frånträdas i Q2 2024.

Det har också informerats om att Peab har fått en tilläggsorder till sitt projekt vid anstalten och häktet i Skänninge i Östergötland.

TELIA: Den 1 december köpte Telias ordförande 20 000 aktier i bolaget. Köpkursen landade på 34,84 kr. Innan köpet uppgavs ordföranden äga drygt 60 000 aktier i Telia.

No comments:

Post a Comment