Pages

Sunday 9 January 2022

Nyårsmål 2022


I slutet på varje år fastställer jag ett antal mål som jag ska jobba mot under det kommande året. Dessa mål kallar jag för Nyårsmål. Det är mål som härrör livet i stort och inte endast min finansiella situation.

Vid den här typen av inlägg brukar det dyka upp en rad olika tankar och åsikter, bland annat när det gäller mål vs. vanor. Detta inkluderar även åsikten att väldigt många har brutit sina nyårslöften redan några dagar in på det nya året. Det finns också en del tankar kring hur man fastställer ett mål, dvs. det måste vara tillräckligt konkret och mätbart mm.

Jag vill inte diskutera mål vs. vanor etc i detta inlägg. Detta inlägg syftar endast till att övergripande beskriva några av de fokusområden jag har för 2022. Dessa fokusområden kommer nedan att beskrivas med exakt den tydlighet som jag önskar och finner rimligt givet mina ambitionsnivåer 😊

Erhålla minst 380 000 kr i utdelning

Då vår ambition är att i framtiden kunna leva på aktieutdelningar är detta ett av de målen jag följer upp lite extra noga. Då vi fick drygt 491 000 kr i utdelning under 2021 så ter sig kanske inte 380 000 kr direkt som ett särskilt utmanande mål. Utdelningarna 2021 gynnades av ett antal extrautdelningar, vilka utgörs av utdelningar som ”borde” ha delats ut under 2020. Målet för 2022 överstiger dock vår långsiktiga ambition om att erhålla i genomsnitt 30 000 kr i utdelning per månad.

Göra något som är utanför min comfort zone

Något som jag personligen tycker är viktigt är att utvecklas och lära mig nya saker. Något som man verkligen växer utav är att testa på saker som ligger utanför ens comfort zone. Ett av mina mål för 2022 är därför att göra något som jag inte känner mig helt bekväm med. Exakt vad det blir återstår att se.

Läsa minst 35 böcker

Jag läste sammanlagt 30 böcker under 2021. Ambitionsnivån för 2022 är att läsa minst 35 böcker. Jag vill fortsätta läsa böcker i olika genrer och på olika språk. Jag tycker det är väldigt kul och givande att läsa.

Avverka minst 315 träningspass

Jag har under de senaste åren tränat alltmer varierat. Det är något jag tycker gör susen för såväl mina träningsresultat som för motivationen. Ambitionen för 2022 är därför att fortsätta träna varierat samt att i genomsnitt träna minst 6 pass i veckan.

Springa halvmaraton på <1:30h

Som jag tidigare har angett är mitt nästa löparmål att springa halvmaraton på under 1:30. Jag har funderat lite fram och tillbaka på huruvida detta är ett mål jag ska ha som nyårsmål eller inte. På senaste tiden har jag inte haft samma glöd till att jaga tider. Detta är dock en tid som jag gärna skulle vilja klara av innan jag trappar ned på löpningen samt att jag tror att det är något jag kan klara på ett tillfredsställande sätt om jag är i en hyggligt bra form.

Experimentera med biohacking

Jag är väldigt intresserad av kroppens funktioner och hälsa i allmänhet. Detta är därför ett område jag vill fokusera på mer. Jag har inte några superkonkreta saker jag ska testa på men jag vill undersöka lite mer kring hur kosten / fasta påverkar mig, jag vill få till meditation som en återkommande rutin, köra liter cold showers mm.

Vårda mina käraste relationer

Detta är det allra viktigaste fokusområdet för 2022. Att vårda de käraste relationerna är oerhört högt prioriterat. Det är som de kloka säger ”Varje gång man säger ja till någon / något, så säger man nej till något annat / någon annan”. Det är därför viktigt att man gör medvetna val när det gäller hur man spenderar sin tid. Jag skulle också vilja utvidga min bekantskapskrets när det kommer till investeringsområdet.

Har ni några specifika mål för 2022?

No comments:

Post a Comment