Monday, 10 January 2022

Portföljnyheter föregående vecka


I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg förra veckan avseende mina portföljinnehav. Jag kommer aldrig att kunna fånga upp allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

ASPIRE GLOBAL: Medarbetare från Aspire-koncernen har under förra veckan varit med i lite olika intervjuer, bland annat publicerades en intressant intervju med BtoBets COO Dima Reiderman. Bland annat uppger Dima i intervjun att BtoBet har haft en stark avslutning på 2021 samt att han har förhoppningar om att sportboksleverantören ska göra entré på flera ytterligare marknader i Europa under 2022. Aspire brukar prestera väl jämfört med de guidningar som de anger, jag ser därför framemot att se vilka nya marknader som BtoBet kommer gå live på under 2022.

B3 CONSULTING GROUP: På tisdagen annonserades det att B3 utser Johanna Eriksson till ny CFO. Johanna, som för närvarande är CFO på det börsnoterade bolaget Dedicare, förväntas tillträda sin nya roll vid halvårsskiftet.

På tisdagen meddelades det också att en dotterbolags-VD köpt 5 000 aktier i B3. Aktierna köptes till kursen 85,25 kr, vilket renderar i en köpelikvid om 426 250 kr. Nämnde dotterbolags-VD har dock även sålt lite aktier relativt nyligen.

EMBRACER: Det rapporterades förra veckan att VD:n för Deca Games den 29 december sålt aktier i Embracer till ett värde på 74,5 mkr. Totalt sålde Deca Games VD 800 000 aktier. Däremot hade han enligt uppgift från Nyhetsbyrån Direkt 12,6 miljoner Embracer-aktier vid utgången av november 2021.

EVOLUTION: EVO återköpte under perioden 29-30 december 57 500 aktier inom ramen för det pågående återköpsprogrammet. Efter dessa återköp äger EVO drygt 0,5% av de totalt antal utestående aktierna i bolaget.

Förra veckan bjöd också på nya rekordsiffror när det gäller spelaraktivitet för EVO. Det annonserades också att 11 live casinospel från Ezugi har blivit certifierade för den brittiska marknaden. Vidare lanserades en dedikerad Lightning Roulette-studio för Superbet Romania.

KAMBI: På lördagen lanserades sportbetting online i New York. De fyra aktörer som blivit godkända att gå live från dag ett var Ceasars, DraftKings, FanDuel och Rush Street Interactive (BetRivers). Kambi har ett samarbete med Rush Street Interactive och det ska bli spännande att följa online-utvecklingen i New York.

MILLICOM: På fredagskvällen kommunicerades Millicom att nuvarande CFO kommer ersättas den 1 april då Sheldon Bruha tar över rollen. Sheldon, vars senaste roll utgjordes av att vara CFO på Frontier Communications, börjar dock på Millicom redan den 17 januari.

TELIA: I förra veckan informerades det att Telia ingått avtal om att sälja Telia Lettland till operatören Tet. Avtalet har ingåtts efter en öppenauktionsprocess, där priset landade på 10,75 miljoner EURO. Försäljningen görs till en EV/EBITDA-multipel på 10 gånger det förväntade EBITDA-resultatet för 2021. Telia äger dock 49% av Tet, där den lettiska staten äger de resterande 51 procenten. Telias lettiska exponering inkluderar också en ägarandel på 60% i mobiloperatören LMT. Sammantaget förväntas transaktionen slutföras under det andra kvartalet 2022, givet att relevanta myndighetsgodkännanden erhålls.

Det informerades också förra vecka att Telia investerar 10 miljoner EURO för att bygga ytterligare ett nytt datacenter i Litauen.

No comments:

Post a Comment