Thursday, 6 January 2022

Om du vill bli glad, umgås med glada människor

Det är många människor som har diverse olika ambitioner och mål, inte minst i dessa tider när många nyligen har avlagt sina nyårslöften. Det kan vara alltifrån att man önskar gå ned i vikt, man vill bli gladare, man vill bygga upp en större aktieportfölj eller man vill bli en regelbunden löpare.

För att lyckas uppnå sina ambitioner och mål är det oerhört viktigt vilka personer man umgås med. Det kommer vara väldigt utmanande att bli glad om man umgås med personer som man upplever som negativa, arga etc. Det kommer också att vara utmanande att bli en regelbunden löpare om man endast umgås med personer vars största tidsfördriv är att beta av serie efter serie på diverse olika streamingtjänster samtidigt som de i negativa ordalag pratar om träning.

Om man istället umgås med folk som älskar att träna och som har träningen som en del av sin dagliga livsstil så är sannolikheten betydligt större att man kommer att följa i deras spår och också träna regelbundet. Om du kontinuerligt umgås med personer som är glada och har ett positivt sinnelag är sannolikheten stor att du också kommer att bli en gladare person.

Jag tror att det är många som har mål och ambitioner men som inte riktigt reflekterar kring hur omgivningen kan hjälpa eller stjälpa en. Som alltid finns det inga givna sanningar och one size fits all, men personligen tror jag mycket på det resonemang som lyfts upp i dagens inlägg.

No comments:

Post a Comment