Pages

Monday 3 January 2022

Portföljnyheter föregående vecka

Trots att börsen gick in i mellandagslunken inträffade en del nyheter under föregående vecka. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg samt delge lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga upp allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

EMBRACER: På tisdagen annonserades det att Lars Wingefors utökat sitt innehav i Embracer genom att köpa aktier för 20 mkr. Köpet renderade i 212 900 aktier i Wingefors Embracer-aktiesamling som efter köpet uppgår till 262 miljoner aktier. Efter att föregående rader hade skrivits meddelades det på onsdagen att Wingefors hade köpt aktier för ytterligare 30 mkr. Det är glädjande att se alla insynsköp som har gjorts i Embracer under de senaste månaderna.

KAMBI: Sportboksleverantören Kambi offentliggjorde under förra veckan att man har ingått ett flerårsavtal med amerikanska Affinity Interactive. Initialt inkluderar avtalet att Kambis sportbok kommer att användas av Affinity i delstaten Iowa, där sedan fler delstater kommer inkluderas från och med 2022 och framåt. Efter debaclet med Penn National Gaming är det kul att se att Kambi plockar ännu ett avtal i USA.

OGUNSEN: Det blev som förutspått en överlag stillsam utveckling hos Ogunsen under mellandagsveckan. När det gäller nya rekryteringsannonser har annonser på uppdrag av Logex, TUI och C-RAD publicerats.

PEAB: Byggbolaget Peab meddelade förra veckan att man erhållit uppdraget att bygga Tullgarnsbron över Fyrisån i Uppsala. Kontraktsvärdet uppgår till 157 mkr. Byggstart väntas i januari 2022 och bron planeras vara klar under vintern 2023.

TELIA: Telia slutförde förra veckan försäljningen av en minoritetsandel i sin finska och norska mastverksamhet. Köpare är som bekant Brookfield och Alecta. Köplikviden motsvarar en EV/EBITDA-multipel på 27 avseende verksamhetsår 2020.

VNV GLOBAL: På måndagen informerade VNV Global att man under den föregående veckan hade återköpt 138 854 aktier. Ambitionen är att dessa aktier ska makuleras. Efter återköpen äger VNV Global 906 119 egna aktier, vilket motsvarar 0,8% av det totala antalet utestående aktierna.

No comments:

Post a Comment