Pages

Friday 18 February 2022

Lite fredagstankar


Inför idag har det passerat ett antal fredagar utan att det har publicerats några fredagstankar på bloggen. Idag är det därför hög tid att dedikera ett inlägg till lite fredagstankar. Vi kör igång direkt.

ALLMÄNT & NYA BLOGGEN: Januari var en intensiv månad på jobbet, vilket föranledde att mindre tid fanns tillgängligt för diverse andra saker – exempelvis bloggande. Därefter har det bland annat också funnits mycket information att ta till sig och bearbeta under den pågående rapportperioden. Jag har (som bekant) även lanserat bloggen på en ny plattform.

Avseende den nya bloggen är ambitionen att försöka lägga över ”gamla” inlägg, så att jag kan ha en historik av inlägg på min nya blogg som sträcker sig ända tillbaka till februari 2019 då jag började blogga. Om det inte dyker upp någon funktion som gör att inlägga automatiskt kan flyttas över är ambitionen att göra det manuellt. Det får dock bli successivt och ta den tid det tar. Alla inlägg finns i alla fall nedsparade.

I övrigt tycker jag det känns kul med en ”ny” blogg. Det är en lite extra utmaning att se om jag kan bygga upp en blogg som uppnår lika många (helst fler) läsare än tidigare. Utmaningar är som bekant något jag gillar 😊 Jag är väldigt glad och tacksam över alla som läser, supporterar och interagerar.

PAJKASTNING: Att det råder högkonjunktur i populism sedan ett antal år tillbaka är ingen hemlighet att jag tycker. Jag vet dock inte om det bara är jag som också tycker att det under de senaste åren råder högkonjunktur i pajkastning.

Inte minst i politiken känns det som att pajkastning är en folksport. Personligen tycker jag att det känns oerhört tröttsamt att kolla på partiledardebatter och dylikt. Detta givet att man inte önskar lite ”underhållning”. På tal om underhållande och politikens värld kan det te sig lite komiskt om en minister har flera fall hos Kronofogden. Eller att statsministern anlitar städföretag som saknar kollektivavtal mm.

Det klart att man har rätt att uttrycka sin åsikt och kritisera till oliktänkande men det känns mer rimligt att man först och främst tar hand om sina egna utmaningar. Även om man gör sitt bästa så blir det inte alltid allt som man önskat eller tänkt sig. Det är naturligt, men det är också något som jag tycker gör pajkastningen väldigt oattraktiv – för ingen är perfekt.

Hoppas att ni får en fantastisk helg!


9 comments:

 1. Stort grattis till nya bloggen. Vi läsare följer givetvis efter. Gällande politiken så tycker jag det är pinsamt att dessa folkvalda hjältar lyckas år efter år slösa bort våra skattemedel fortare än kvickt. Att det oftast döljer sig en massa skit bland dessa män och kvinnor, trots att de ska vara en förebild och blir riktigt fint kompenserade dessutom. Vi skulle behöva en skola för politiker som varade 2-3 år innan de kom in och innehöll en massa viktiga punkter så som ekonomi, ledarskap, etik, moral och framförallt hur man driver ett land. 🤦🏽
  Trevlig fredag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stort tack! Det låter som ett mycket intressant upplägg med en "politikutbildning" :)

   Trevlig helg!

   Delete
 2. Börjar med att likt Parre att gratulera till nya bloggen. Angående kronofogden tycker jag att det är klumpigt att inte betala sina räkningar. Citat "Den som är satt i skuld är icke fri".

  Önskar en trevlig fredag samt trevlig helg! helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stort tack! Det är ett bra och tänkvärt citat.

   Trevlig helg!

   Delete
 3. Hej!
  Jag tycker att det är en hemtrevlig känsla här på nya bloggen, mycket bra val! :-)

  Håller med om det där med pajkastning. Jag har nästan gett upp det där med partiledardebatter, för det går bara ut på att idiotförklara varandra och som tittare blir man inte mycket klokare.

  Trevlig helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Tack, kul att höra! Ja, verkligen tröttsamt när det är mer fokus på att prata negativt om andra sidan istället för att lyfta fram sin egen politik.

   Delete
 4. ”Högkonjuktur i populism” - roligt och väl skrivet!

  Tycker att den nya sidan känns konstig men det hänger väl ihop med att jag är så van från förra;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, ja det är alltid högkonjunktur någonstans. Du får hojta om du tycker något borde ändras med sidan :)

   Delete