Friday, 11 February 2022

The Dividend Story byter plattform

Det är nu cirka tre år sedan jag lanserade min blogg. Det har varit en fantastisk resa. Mestadels har jag publicerat ett inlägg om dagen. Förutom att bloggen har renderat i att jag blivit en bättre och mer påläst investerare har jag också haft en önskan om att inspirera andra.

Det första målet i vår (min fru och jag) investeringsresa har varit att de utdelningar som vi erhåller från vår aktieportfölj ska täcka våra löpande kostnader, vilket är vår definition av finansiellt oberoende. Sedan ett antal år tillbaka är denna första anhalt uppnådd.

Vi är nu redo att på ett tydligare sätt börja skörda frukterna av de investeringar vi har gjort sedan vår resa mot finansiellt oberoende inleddes i augusti 2011. Ett dedikerat och målinriktat sparande under de senaste snart 11 åren har tagit oss till var vi är idag. Hushållet har inte längre två heltidslöner och vi har sedan 2021 inte heller någon ambition av att fortsätta upprätthålla en hög sparkvot månad ut och månad in.

I samband med att vår investeringsresa går in i nästa fas har jag beslutat mig för att bloggen ska flyttas till en annan plattform. Detta exempelvis då tidigare upplägg medförde vissa regelbundna kostnader. Det är inte direkt några superhöga kostnader men eventuellt kommer det också att bli ett lite annat upplägg på bloggen framöver. Vi får se.

Jag hoppas att ni vill fortsätta följa bloggen, även på denna nya plattform. Layout-mässigt kommer det att se lite annorlunda. Inledningsvis kommer utseendet på bloggen också att präglas av ”ursäkta röran, vi bygger om”.

Imorgon kommer första "riktiga" inlägget på denna nya hemsida för bloggen.

Hoppas ett ni får en fantastisk helg!

4 comments:

 1. Välkommen till din "nya" blogg, tänkte ett tag att du antingen
  1. Slöat till lite och/eller saknat motivation till nya inlägg eller
  2. Varit uppe i all kvartalsrapportering och inte haft tid till nya inlägg.

  Oavsett, trevlig helg!

  PS. Jag hade ett avvik igår på Betsson, 8.5% högre omsättning än den jag trodde, EBIT avvik vågar jag inte skriva ut men jag var på tok för negativ/konservativ, trodde att net margin skulle ligga kring 4% medan den slutligen hamnade på nästan 12%. Men marknaden togs ju också på sängen och handlade upp aktien 13%. Givet P/E på 10 (på 2021 är P/E) ca 7.7 så finns en uppsida på nästan 30%. Utdelning på nästan 7%.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar! :) Hehe, det var lite blandning av alternativ 1 och 2 ovan.

   Jag håller med, riktigt fin rapport av Betsson givet förutsättningarna. Jag låg också alldeles för lågt på marginaldelen. Jag gillar inte minst deras LatAm-satsning. Kul att Betsson fick ett positivt mottagande på marknaden efter rapporten, det är de värda :)

   Trevlig helg!

   Delete
 2. Det kan vara lite dumt att byta plattform då SEO osv kan bli lidande men allt sådan har du säkert tänkt på och säkrat :)

  Ser fram emot att följa dig här! Lägger till denna adressen i mitt bloggflöde.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jag vet att det inte är optimalt men sammantaget är det värt ändå värt att byta tycker jag. Jag är direkt världsbäst på SEO etc så det får nog bli till att bygga upp nytt "momentum" :)

   Tack! Ha en superbra helg!

   Delete