Sunday, 13 February 2022

Veckans aktieköp V6


Det fortsätter att vara volatilt på börsen. Jämfört med tidigare år har det hittills i år varit betydligt lugnare på aktieköpsfronten för min del. Under den gångna veckan slog jag dock till med två köp.

HANDELSBANKEN: Handelsbanken rapporterade i veckan en stabil rapport. Jag kommer inom kort att publicera ett specifikt inlägg kring lite mer med mina tankar om Handelsbankens rapport. Jag valde dock efter rapporten att köpa fler aktier i bolaget till kursen 97,66 kr. Givet utdelningsförslaget på 5 kr per aktie motsvarar det en direktavkastning på 5,12%.

KAMBI: På tisdagskvällen skickade Kambi och Kindred ut varsitt pressmeddelande. I pressmeddelandena framgick det att de båda bolagen har förlängt sitt samarbetsavtal med ytterligare tre år, dvs. till år 2026. Det framgick också att Kindred har för avsikt att bygga en egen sportboksplattform. Kambi informerade vidare att man nu uppfyller de finansiella krav som ställs avseende möjligheten att lösa in den konvertibelobligation Kindred ställt ut. Detta innebär att Kindred inte längre har möjlighet att stoppa eventuella bud på Kambi.

Marknaden reagerade både kraftigt och volatilt på denna nyhet när det gäller Kambis aktiekurs. Efter en tydlig nedgång handlade marknaden därefter kraftigt upp aktiekursen. Jag passade i nedgången på att köpa aktier till kursen 194,70 kr i min Case-portfölj. Baserat på fredagens stängningskurs har aktien stigit med 38% sedan mina aktier inhandlades i veckan.

Det ska bli spännande att se vad som händer i Kambi framöver. Marknaden har åtminstone prisat in en ökad sannolikhet för att ett bud kommer att komma på Kambi.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?


8 comments:

 1. Första köpet blev även det SHB. Håller med beskrivningen här. Mitt andra köp grundar sig på att det bolaget som jag ökade I vidtar åtgärderna mot FI och visar att man tar det på allvar trotts att man nu först protesterar. Mitt andra köp är Resurs som rasade ordentligt.

  Tredje köpet är en spekulation på att oljepriset kommer att öka samtidigt som bolaget kan öka sin vinst och sina intäkter i Oman. Mitt tredje köp denna vecka är Tethys Oil.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande köp! Ja, det blev verkligen en tung vecka för Resurs. Inte nog med att rapporten var svag så kom beskedet från FI som bokstavligt talat ett brev på posten. Många insynsköp i Resurs iaf, om än ganska små.

   Spännande med Tethys!

   Delete
 2. Replies
  1. Ja, SHB känns som ett stabilt bolag i detta marknadsklimat.

   Delete
 3. Jag har funderat ett tag på att ta in Handelsbanken och i veckan gjorde jag slag i saken. I övrigt har jag fyllt på lite försiktigt i Castellum och Investor, mer spännande än så blev det inte. :-)

  ReplyDelete
 4. Hej!
  Blev köp i Alfa Laval, Tethys Oil och Securitas.

  Hur ser du på Resurs?
  Känns som det alltid kommer småproblem i bolaget

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Fina köp! Jag har planerat in ett specifikt inlägg för Resurs men överlag tycker jag att de levererade en svag rapport. Jag håller med om att det dyker upp olika issues stup i kvarten för bolaget. Det blev tyvärr inte bättre med FI:s brev :) Levererar bolaget något så när på sina finansiella mål så känns det dock för billigt nu men det känns som bevisbördan är stark på Resurs för tillfället för att vinna marknadens förtroende. Vad tycker du om Resurs?

   Delete