Pages

Saturday 12 March 2022

Veckans aktieköp V10


Det har fortsatt att vara tvära kast på börsen i veckan. För egen del har jag fortsatt med att köpa ganska brett, då jag köpt i många olika bolag och sektorer. Totalt blev de köp i 13 bolag i veckan som gick.

AVANZA: Det senaste bolaget som plockades in i min portfölj är Avanza. Efter förra veckans svaga utveckling fortsatte aktien tydligt ner när börsen öppnade på måndagen. Jag passade då på att köpa aktier för 192,00 kr/styck samt 185,85 kr per aktie. Som jag skrev tidigare i veckan ser jag goda långsiktiga möjligheter för Avanza att fortsätta växa sin position på den svenska marknaden, samt att jag gärna också ser en geografisk expansion.

B3 CONSULTING GROUP: Jag var sugen på att öka mitt innehav i B3 i veckan. På tisdag morgon innan börsöppning la jag in en köporder på 93,60 kr. Denna kursnivå råkade bli exakt dagslägsta. När jag loggade in på depån visade det sig dock att jag endast ”fått” 5 aktier utav alla aktier jag hade velat köpa…

BETSSON: Jag hade en långsiktig köporder inne på Betsson till 49 kr per aktie. Under måndagen gick köpordern igenom. Jag tycker det är en attraktiv köpnivå för Betsson givet nuvarande fundamenta. Baserat på mitt motiverade värde för Betsson renderar veckans köpkurs i en potential på 42%. Prognostiserat P/E 2022 under 8 är för intressant att jag ska kunna hålla mig ifrån köpknappen.

COREM D: Veckan inleddes med att jag utökade mitt innehav i Corem D till kursen 282 kr. Min köpkurs motsvarar en direktavkastning på fina 7,09%. Även om D- och preferensaktier generellt inte är något jag köper regelbundet så tycker jag att kursnivån i Corem D utgör en tillfredsställande risk/reward.

EMBRACER: Mitt Embracer-innehav utökades i veckan när jag köpte aktier till kursen 66,00 kr. Som jag har skrivit många gånger tidigare är det vanskligt att sia var aktier/börsen ska bottna ur, långsiktigt är min förhoppning dock att det ska visa sig att 66 kr per aktier för Embracer är en attraktiv inköpsnivå.

EVOLUTION: Jag har också passat på att utöka mitt innehav i EVO. Köpkursen landade på 903,00 kr. Det är en nivå som enligt min vinstprognos för 2022 innebär att EVO handlas till under P/E 24. Aktivitetsmässigt har 2022 börjat på ett starkt sätt för bolaget.

FASTPARTNER: Jag har under veckan fortsatt att gladeligen öka mitt innehav i fastighetsbolaget FastPartner. Jag genomförde tre köp, där jag fick betala 92,00 kr, 90,60 kr respektive 91,00 kr för de aktier jag köpte. Givet en köpkurs till 90,60 kr handlas FastPartner till en substansrabatt på 20%. Fortsätter aktien att handlas kring de nivåerna kommer jag att fortsätta köpa aktier 😊

HANDELSBANKEN: I likhet med FastPartner tryckte jag på köpknappen två gånger i Handelsbanken i veckan. Köpkurserna uppgick till 85,00 kr och 84,16 kr. Min lägsta köpkurs utgör en rabatt mot eget kapital på 7% och en direktavkastning på 5,94%. Jag fortsätter att stå på köpsidan (åtminstone) så länge aktien handlas till rabatt mot eget kapital.

INTRUM: Ett bolag som det var länge sedan jag köpte aktier i var Intrum. När aktien utvecklades svagt i början på veckan var det därför dags att plocka in lite fler Intrum-aktier i portföljen. Köpkursen uppgick till 210,70 kr, vilket ger en direktavkastning på 6,41%.

INVESTOR: Det blev även ett köp i det anrika svenska investmentbolaget Investor. Köpkursen landade på 174,68 kr. Enligt hemsidan IB-index motsvarar min köpkurs en substansrabatt på 20%. I likhet med vad jag har skrivit tidigare ökar jag gärna mitt innehav i Investor när jag tycker att attraktiva köpkurser tillhandahålls.

NORDEA: Nordea inledde veckan på ett svagt sätt. När man kunde handla aktien till rabatt mot eget kapital passade jag på att fylla på min Nordea-position. Köpkursen uppgick till 89,15 kr per aktie.

PEAB: Byggbolaget Peab är ett av bolagen jag har genomfört flest köp i på sistone. Den gångna veckan var inget undantag utan jag köpte aktier till kursen 82,20 kr. Köpkursen motsvarar en direktavkastning på fina 6,08%.

VNV GLOBAL: VNV Globals aktiekurs sjunker och sjunker och jag köpduttar och köpduttar. Långsiktigt hoppas/tror jag att nuvarande kursnivåer ska visa sig attraktiva. I veckan köpte jag aktierna för 54,00 kr/styck. Enligt hemsidan IB-index motsvarar den en substansrabatt på 49%.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

6 comments:

 1. Oj det där var en rejäl laddning med olika aktier. Härligt att se. Själv har jag fyllt på i Inudstrivärden C, Peab och Sagax D. Jag hade turen med att Capio lade ett bud på GHP :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det blev en del köp i veckan :) Trevliga och stabila bolag, samt fint med bud!

   Delete
 2. Fantastiskt, gillar så mycket detta inslag för att man får verkligen lära sig hur man ska handla i börsen.

  Jag utökade i Nekkar, Enea, Proact IT, köpte tillbaka Betsson (också 49 kr), en liten post i Orexo och ett nytt innehav United Natural Foods i USA-valutafikan.

  Om man räknar med at kronan har försvagats rejält, så har Stockholmsbörsen gått ner typ 25% i år. Många svenska bolag har merparten av intäkterna utomlands, makes no sense. Jag hade ökat mina investeringar i USA, Kanada och Norge sedan i höstas men nu tycker jag att det är fördel Sverige igen.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för de fina orden! Spännande köp du gjort, Proact är jag på att läsa in mig mer på :)

   Ja, riktigt svag utveckling för kronan på sistone. Fint att du la in mer utlandsexponering i höstas!

   Delete
 3. Grymt mycket fina köp TDS 🙃

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Köpknappen gick varm på måndagen och tisdagen :) Det hade varit trevligt med lite minskad volatilitet på börsen igen.

   Delete