Pages

Friday 29 April 2022


Det är fredag igen! I vanlig ordning (oftast) betyder det fredagstankar. Vi kör igång direkt.

UNKNOWN: Jag vet inte riktigt vad jag ska döpa detta avsnitt till så det får helt enkelt heta ”Unknown”. Det har stundtals varit en väldigt intensiv vecka. Generellt är jag inget fan av att det ska klagas stup i kvarten på att man har mycket att göra. Därför tänkte jag inte göra det. Klaga alltså 😊

Det är mer ett konstaterande att det har varit fullt upp i veckan. Som en konsekvens behöver prioriteringar göras på ett striktare sätt och vissa saker får helt enkelt skjutas upp. Exempel på ett område som jag har fått spendera mindre tid än initialt planerat på i veckan är att läsa kvartalsrapporter.

Det har fullkomligt regnat in rapporter, dels avseende bolag som finns i min portfölj men även bolag jag är intresserad av och vilja följa utvecklingen för. Jag ska försöka läsa ikapp en del rapporter i helgen och sedan redogöra för mina tankar i separata blogginlägg. Vid en första övergripande anblick är det dock många rapporter som ser bra ut.

LÖPSTATUS & MINA FAVORITPASS: Jag har något vagt minne av att jag lovat en uppdatering kring löpningen under (senast) den här veckan. Det är trångt i dörren när det gäller inlägg som vill in och publiceras på bloggen. Det får därför bli en kortare löpstatus nu och sedan får jag återkomma med en mer utförlig redogörelse längre fram.

Övergripande har det varit lite upp och ner med löpningen i år. Jag har inte fått till den kontinuitet jag skulle vilja. Jag har ändå presterat en del bra pass etc. Förra året var det betydligt färre löpta kilometer än under de åren dess förr innan. En stor anledning till det var motivationsbrist då loppen ställdes in.

Min grundkondition är bra. Däremot är det ibland vanskligt att öka på löpvolymen i för snabb takt, det kan lätt bli bakslag i form av skador eller att man blir allmänt sliten. Hittills i år har jag sprungit 58 mil. Det är en siffra jag gärna sett varit högre. Under de senaste veckorna har jag sprungit 4-5 mil per vecka.

Under de kommande veckorna ska jag fokusera på att öka volymen, men samtidigt (huvudsakligen) försöka hålla pulsen på en relativt låg nivå. Mina favoritpass är ”Jahopp-passen”. Jahopp-passen är distanspass där jag springer runt 10-12 km i ett kontrollerat tempo med en låg puls. 

Känslan efter dessa pass ska vara ”jahopp, det var det”. Man ska ha känslan av att man hade kunnat springa ett antal kilometer till och/eller att man kunde ha sprungit betydligt snabbare.

Detta blev nog kanske inte mina mest intressanta fredagstankar, så ni får gärna bjuda på något intressant i kommentarsfältet 😊

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

2 comments:

 1. Jadu, folk som klagar på att de harmkt att göra. End if the day, allt handlar väl om prioritering? Ja, man kan ha mkt att göra på jobbet (vilket jag också periodvis har) men min erfarenhet är att folk tenderar att säga att de har mer att göra än det verkligen är. Tror mångt och mycket handlar om dålig planering och att gemene man är för reaktiv, gäller att ha ett pro aktivt beteende.

  Så du prioriterar hälsan (läs löpning) före analys av aktierapporter, det är också en prioritering det :-)

  Fin rapport från Betsson igår, funderar på att ta en stek i Kindred. Jag vet att de har ett par tuffa kvartal framöver med fina jämförelsesiffror men det borde väl vara diskontera av marknaden? Och 4 SEK i utdelning är ju en fin utdelning.

  Academedia är ett annat bolag som jag köpte en bevakningspost i för ett par månader sen och som jag funderar på att öka i. Nu bor jag inte i Sverige så vet inte hur den politiska risken ser ut men såvitt jag har förstått var det mkt väsen för ett par månader sen angående vinst i skolorna men nu har det lugnat ned sig. Ska vi tro på en mellanväg och att friskolorna kan fortsätta med sin verksamhet men till sämre marginaler? Vågar sossarna (de ser ju ut att vinna) verkligen stänga skolor i den här situationen med krig och annat stök?

  Mvh Eilertregrar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag instämmer ordagrant i ditt första stycke! Yes, löpningen fick prio före (ordentlig) genomläsning av rapporterna :)

   Betsson levererade fint, skrev precis en text om dem som jag ska publicera framöver. Jag är inte nöjd med hur Kindred har kommunicerat. Håller med om att en svag utveckling för Kindred borde ha varit diskonterad, men marknaden verkade ändå bli väldigt besviken.

   Academedia är spännande men jag är också orolig för den politiska risken. Jag kan inte bolaget superbra heller så jag passar för stunden iaf :)

   Delete