Pages

Saturday 30 April 2022

Veckans aktieköp v.17


Ännu en vecka har passerat och det är dags att summera veckans aktieköp igen. Vi kör igång direkt.

Jag har även den här veckan fortsatt att investera relativt brett. Ånyo köpte jag andelar i fonden SEB Sverige Indexnära A.

Jag tycker att det är flera bolag i fastighetssektorn som handlas till attraktiva nivåer för tillfället. Jag har under veckan fortsatt att bygga upp min position i Fastpartner. Köpkurserna varierade från 87,40 kr till 83,90 kr. Om kursen fortsätter att handlas kring dessa nivåer är min avsikt att ackumulera än fler aktier. Bolaget har en stabil finansiell ställning och god historik. Aktien handlas nu till en substansrabatt på 25%. Igår annonserades det att tre insynspersoner köpt aktier i Fastpartner i veckan.

I fastighetssektorn blev det även ett köp i SBB D. Köpkursen landade på 25,92 kr, vilket motsvarar en substansrabatt på 7,72%. SBB D är min minsta position i aktieportföljen.

Det blev också den här veckan köp i H&M, där jag fick betala 124,80 kr för mina aktier. Det motsvarar en direktavkastning på 5,21%. Det tycker jag är en bra deal för H&M. Någon som också tyckte H&M var en bra deal i veckan var bolagets finanschef, som köpte aktier för cirka 900 000 kr. När aktieåterköpsprogrammet har godkänts på årsstämman hoppas jag att man strax därefter kommer inleda aktieåterköp.

Jag har i veckan köpt aktier i ITAB, vilket är en relativt ny bekantskap för mig. Jag har spenderat lite tid de senaste veckorna för att läsa på om bolaget. Jag tänkte återkomma i längre och separat inlägg om mina tankar kring ITAB. Övergripande och kortfattat så är min bedömning att det finns en god potential om bolaget levererar på sina finansiella mål. Dock är det nu stor osäkerhet kring omvärldsutvecklingen, där negativ påverkan härstammar från exempelvis höga energipriser, komponentbrist och leveransutmaningar. Detta kan således tolkas som ett lite mer spekulativt köp, vilket utgör en liten del av portföljen.

Sist men inte minst har jag köpt aktier i Raketech. Jag köpte (tyvärr) aktier tidigt i veckan till kursen 23,30 kr. Därefter föll aktien tillbaka en del. En analys från Nordea förutspår att utvecklingen i Finland (på sekventiell basis) varit utmanande i Q1. Sedan verkar det också ha varit någon aktör med relativt många aktier som ville ut ur Raketech, vilket skapade ett säljflöde i denna inte superlikvida aktie. När kursen sjönk kraftigt passade jag på att köpa aktier för 20,60 kr och 20,80 kr.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

8 comments:

 1. Fastpartner, SBB, Bure Equity, Evolution och Embracer. Känns som väldigt bra köp långsiktigt på dagens kurser :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fina köp! Håller med om att det känns som goda inköpslägen på flera håll nu.

   Delete
 2. Köpte Metsä board och Handelsbanken. Blir säkert nåt mer kommande vecka. Skogsbolagen ångar på. Har Stora Enso också men de står för nästan 27% av portföljen, vill gärna jobba ner den procenten lite...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snyggt! Ja, skogsbolagen känns spännande :)

   Delete
 3. Fortsätter att minska antal bolag samtidigt som jag ökar i mina befintliga aktiebolag. Denna gång fick Biogaia 50st kurs 601 kronor, Cibus 50st till kurs 228 kronor och Trelleborg 70st till kurs 222 kronor lämna. Visst det är ett läkemedelsbolag, en månadsutdelare och ett bolag som sålt en del av sin verksamhet för att signalera för återköp av aktier. Det är säkra kort i dessa tider men andelarna är små och bolagen har aningen sträng värdering. Istället fortsatte jag med bankökningarna. 50 st Avanza till kurs 235,10 kronor och 50 st SEB till 116,40 kronor. Sedan har jag ökat i Skanska som är brett med både bygg och infrastruktur. 50st till kurs 185,85 kronor. Ha en bra valborg allihopa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande transaktioner och fina bolag du köpt aktier i!

   Delete
 4. Hej!
  Blev småköp på IPS:en denna vecka men framförallt ett nytt bolag till ISK, nämligen T Rowe Price Group Inc(TROW). Alltid roligt när man köper något nytt, man är som ett barn på julafton! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Kul med nytt innehav! Jag håller med, det är alltid något extra med att plocka in ett nytt innehav i portföljen :)

   Delete