Pages

Tuesday 26 April 2022

Sparkvot: April 2022


Ännu en lön har trillat in på kontot. Samtidigt har det ånyo blivit stökigare på marknaden. Fortsatt betydande kursrörelser är sannolikt också att vänta i flera rapporterande bolag.

Allt annat lika är det som bekant trevligare att köpa något billigare än att man tvingas hosta upp mer pengar för att tillförskansa sig något. Hur mycket ”rea” som kommer att erbjudas är givetvis alltid vanskligt att veta i förväg.

Jag har som bekant egentligen slutat att överföra en betydande andel av lönen till aktieportföljen. Givet den ökade volatiliteten på börsen blir det däremot en större insättning den här månaden. Totalt för månaden landar sparkvoten på 63%.

Utöver det väntas maj bli ännu en riktigt bra utdelningsmånad. Det bör således finnas en del tillgängligt kapital att investera på börsen om den sidan faller på 😊

Vad landar er sparkvot på i april?


3 comments:

 1. Har inte riktigt satt in hela aprils belopp, men för närvarade så ligger aprils sparkvot på 48.14% och Ytd 63.55% så riktigt nöjd så här långt. Dock så kunde årets första månader sett lite trevligare ut :D Sjysst sparkvot på 63%, vad ligger ytd på?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Grymt starkt med 63,55% YTD! Jag har ingen siffra på YTD. Egentligen har jag slutat med "betydande" månadssparande, men gjorde en tillfällig "sparkvots-comeback" nu när det är stökigt på marknaden :)

   Delete
 2. Hej, en fråga om sparkvot. Räknar du den på brutto eller nettolönen? Mvh

  ReplyDelete