Pages

Saturday 16 April 2022

Veckans aktieköp v.15


Ännu en börsvecka har passerat. Det var en kortare börsvecka än brukligt i Stockholm, men trots det har det hunnits med några aktieköp.

EVOLUTION: Det fortsätter att gå knackigt för EVO på börsen. I veckan köpte jag fler aktier i EVO till kursen 966 kr. Enligt mig prognos för 2022 handlas aktien nu till P/E 24. Jag har skrivit det tidigare, men det är för mig en attraktiv värdering för ett bolag som växer som EVO. Spelstatistik har indikerat ett starkt utfall i såväl Q1 som inledningen på april.

H&M: Det var länge sedan jag hade H&M i portföljen. Nyligen satt jag och läste senaste numret av Aktiespararen och blev där ”påmind” om bolaget. De senaste åren har varit turbulenta för H&M och dess aktieägare. Bolaget har hämmats till följd av covid-restriktioner, bojkott i Kina och situationen i Ukraina mm. Hittills i år är aktiekursen ner närmare 28%. Det är en betydande nedgång. I grund och botten är H&M ett välskött bolag med en stark ägarställning, där storägare Persson regelbundet köper fler aktier i bolaget. Mina aktier köptes till kursen 127,82 kr, vilket motsvarar en direktavkastning på 5,09%. H&M har en solid balansräkning och man väntas också genomföra aktieåterköp. Sammantaget finner jag en tillfredsställande risk/reward i H&M på dessa kursnivåer.

KAMBI: Jag har haft ett kurslarm på Kambi på 190 kr. Kurslarmet utlöstes i veckan. Detta föranledde att jag fyllde på mitt innehav i bolaget, där köpkursen landade på 191,55 kr. Kambis största kund (Kindred) vinstvarnade förra veckan, huvudsakligen drivet av utvecklingen i Nederländerna. Även om Kambi redan är live Nederländerna (och därigenom mitigerar delar av Kindred-tappet) så hämmar Kindred såklart utvecklingen. Vi har sett flertalet insynsköp i Kambi under de senaste månaderna. Bolaget är marknadsledande och det finns en stor potentiell marknad. En spännande ”option” är givetvis även att det numera inte heller finns något poison-pill som stoppar eventuella uppköp.

SBB D: Avslutningsvis blev det också ett köp i det minsta innehavet jag har i min aktieportfölj, nämligen SBB D. Det är mycket åsikter som cirkulerar kring SBB för tillfället. Det ska bli intressant att se hur nästa kvartalsrapport ser ut och hur bolaget kommunicerar/agerar när den tysta perioden löpt ut.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

10 comments:

 1. Enda köpet jag gjort i veckan är att köpa 40st Bilia.

  ReplyDelete
 2. Hej! Underbar blogg. Tankar kring volvo b och husqvarna som utdelningsaktier?

  Mvh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Tack för de fina orden, uppskattas väldigt mycket! Nja, jag har inte kollat supernoga på de bolagen - men känns som att många tycker om dem. Just som utdelningsaktier finns det nog bolag med långsiktigt mer stabila utdelningstrender.

   Delete
 3. Piedmont Lithium och storskogen blev det här.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande, det första bolaget har jag inte hört talas om förut :)

   Delete
 4. Replies
  1. Tack själv för all grym läsning du bjuder på!

   Delete
 5. Replies
  1. Hej!

   H&M känns lite spännande nu tycker jag. Jag har ingen "offentlig" siffra på portföljens storlek så jag väljer att svara på en av frågorna ;) Jag köpte H&M-aktier för cirka 0,8% av portföljen.

   Delete