Pages

Friday 8 April 2022

Veckans aktieköp v.14


Ännu en börsvecka har passerat och vi närmar oss nu tidpunkten då rapportperioden drar igång på allvar. Det ska bli mycket spännande att ta del av bolagens Q1-rapporter och tankar om kommande kvartal.

Innan dess är det dags att redovisa veckans aktieköp. Förutom köp i fonden SEB Sverige Indexnära A har jag genomfört aktieköp i tre bolag.

Jag har fortsatt att fylla på mitt innehav i Handelsbanken. Den genomsnittliga köpkursen landade i veckan på 84,27 kr, vilket ger en direktavkastning på 5,93%. Jag börjar nu bli nöjd med min position i bolaget. I skrivande stund är Handelsbanken mitt femte största innehav.

Vidare toppade jag upp mitt innehav i Raketech till jämnt tusental. Det känns alltid lite mer tillfredsställande att ha jämnt tusental. Det är mycket spännande som händer i spelbranschen, exempelvis gick den nya reglerade marknaden i Ontario live i måndags. Kanada är en viktig marknad för LeoVegas, vilket är en kund till Raketech.

Avslutningsvis köpte jag aktier i VNV Global till kursen 47,86 kr. VNV Global har haft en riktigt svag utveckling på börsen ett tag nu. Det finns flera orsaker till det, bland annat stigande inflation/ränta. Det lär bli nedskrivningar i Q1-rapporten men min tes/förhoppning är att marknaden har handlat ned aktien för mycket.

16 comments:

 1. Jasså trodde du skulle köra fredagstankar idag och veckans aktieköp imorgon.... Veckans köp blev 15 Avanza, 100st Heimstaden Preff och sist men inte minst 200st Gränges.

  Tog två jätteförluster i Pricer och Resurs för att finansiera Grängesköpet. Avanza och Heimstadens finansiering kommer från utdelningar från: Avanza Castellum Heimstaden preff och SCA.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, det är bra med variation :) Trevligt med aktieköp och utdelningar som trillar in!

   Delete
  2. Visst är det bra med variation. Men börjar sakna dina fredagstankar. Du skulle kunna skriva om tankar angående inflation, räntan träning lästa böcker hur du ser på framtiden m.m. ifall det är så att du inte hittar ämnen.

   Delete
  3. Tack för feedback! Jag har skrivit ihop lite fredagstankar för nästa vecka nu, så nästa vecka dyker det upp lite fredagstankar iaf :)

   Delete
 2. Saknar dina fredagstankar
  /Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för feedback! Jag fixar ett sånt inlägg till nästa vecka :)

   Delete
 3. Är det någon särskild anledning som du väljer SEB Sverige Indexnära A framför PLUS Allabolag Sverige Index? Som jag ser det är det samma typ av fond men SEB-fonden är 22,7% dyrare (0,05 procentenheter) på Avanza. På Fondo kostar PLUS Allabolag Sverige Index dessutom endast 0,15%.
  /Arbetsplanen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag försöker samla mina fondinnehav på SAVR och de har (vad jag sett) inte den PLUS-fonden.

   Delete
  2. Aha, jag förstår! Ja, det är synd, de har många andra PLUS-fonder men inte denna :-)
   /Arbetsplanen

   Delete
  3. Hoppas de får in den fonden, den skulle jag kunna tänka mig att växla över till :)

   Delete
 4. SHB gjorde en stark slutspurt på veckan så bra köp!

  Enda köpet för egen del blev ökning i Instalco, som sjunkit som en sten utan kända anledningar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, kul med stark avslutning på veckan för Handelsbanken! Hoppas aktien kan fortsätta en bit till uppåt framöver :) Spännande med Instalco! Jag har inte superkoll på dem men ryktades om tapp efter "analytikermöte".

   Delete
  2. Mötet ägde rum efter det största tappet, och som jag förstod det så var det inget nytt som kom upp som inte sagts på senaste conf callet.

   En annan sak, sedan bytet på hemsidan så får man inget mail på ev svar på kommentarer. Något du känner till?

   Delete
 5. Hej DS,

  Både Babylon och Swvl har tappat rejält sedan börsnotering. Det är intressanta bolag, men marknaden tittar någon annanstans just nu. Är du inte rädd att mycket onoterad värderas till multiplar som inte finns längre i marknaden?

  Med nuvarande pris på Neogames köper man Aspire för 74 kr. Är det nånting du har tittat på? Bolaget kommer att handlas till EV/EBITDA 8 - 9 där Aspire kommer att stå för mer än hälften av EBITDA.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Håller med om att den typen av tillväxtbolag inte tillhör de hetaste för tillfället. VNV Global är ned 65% sedan toppen i november så (exkl. tapp för t ex Babylon) räknar marknaden med nedskrivningar avseende värdet på de onoterade innehaven.

   Jag har inte kollat något närmare på NeoGames om jag ska vara ärlig. Jag saknar Aspire dock :)

   Delete
 6. Saknar löparsnacket!

  ReplyDelete