Friday, 13 May 2022

Lite fredagstankar


Det är återigen fredag och dags för lite fredagstankar. Vi kör igång direkt 😊

ATT FEGA UR: Att hoppa över att göra saker man vill göra endast för att det t ex är något som ligger utanför ens komfortzon, det är något jag personligen inte gillar. Jag vill inte att oro/rädsla/ångest ska stoppa mig från att göra saker jag vill göra.

När jag förra veckan vaknade en vardagsmorgon fick jag feeling och bestämde mig för att jag skulle ta en löptur längs med vattnet och sedan avsluta med premiärbad för 2022. När jag hade fått på mig träningskläderna och gett mig iväg så var det inte direkt supervarmt ute. Det var relativt tidigt på dagen och det blåste ganska kyligt.

Jag började direkt tvivla på om det verkligen var en bra idé att bada idag. Trots att det skulle ta en timme innan det var dags för bad sprang jag och tänkte på det där. Det var lätt att komma på anledningar till att inte bada, t ex ”Det är kallt ute. Det väldigt kallt i vattnet. Jag kanske blir förkyld om jag ska springa hem blöt den sista biten efter badet. Jag har inte ätit på 16 timmar. Det är nog en dålig idé generellt”.

Hehe, stundtals gick löprundan lite extra långsamt då genom att springa långsammare kunde dra ut på det så mycket som möjligt innan det var dags för bad. Efter ett tag blev jag dock trött på mig själv och bestämde mig för att nu badar jag – punkt slut. Jag fick stänga av närvaron av tankeverksamheten.

Till slut handlade det inte längre om badet i sig. Det handlade om att jag inte vill att någon oroskänsla ska låta styra över saker jag vill göra. Det hela slutade med att jag fullföljde min plan och det kändes bra, samt att det var kul (och uppfriskande) att bada.

Jag vet att det inte är särskilt märkvärdigt att bada i början på maj, men det handlar inte om badet i sig. Det är mer fokus på att göra saker som man inte alltid är helt komfortabel med. Jag har på senare tid lagt extra fokus på att utmana mig själv. Det är en fantastisk känsla att lyckas med saker man var orolig inför att göra. Det är något som gör att man utvecklas och växer.

COVID-VACCIN: Jag har i ärlighetens namn inte följt med supermycket i covid-utvecklingen på senare tid. Jag läste någonstans att senaste rekommendationen är att alla vuxna rekommenderas att ta 3 doser vaccin och vissa grupper rekommenderas att ta 4 fyra doser.

Personligen har jag tagit 2 doser. Som det ser ut nu är nog min ambition att låta det stanna vid 2 doser, givet den information jag känner till om utvecklingen. Tilläggas kan även göras att jag har haft en sväng av covid. Hur många doser covid-vaccin har ni tagit?

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

1 comment:

  1. 0 doser och kommer aldrig ta denna bluff vaccin.

    ReplyDelete