Saturday, 14 May 2022

Veckans aktieköp v.19


Ännu en vecka har passerat och det är dags att summera veckans aktieköp igen. Vi kör igång direkt.

Stockholmsbörsen inledde veckan med en tydlig nedgång. Jag passade då på att bränna av samtliga veckans aktieköp (utom ett) på måndagen.

Jag fyllde på mitt innehav i Castellum vid två tillfällen, där jag fick betala 179,00 kr samt 175,15 kr för aktierna jag köpte. Givet min lägsta inköpskurs renderar det i en direktavkastning på 4,34% samt en substansrabatt på 32%. Jag tycker att det är en bra deal för ett välskött bolag som Castellum.

Jag har också fortsatt att köpa aktier i Peab i veckan. Köpkursen landade på 68,95 kr. Det tycker jag är en riktigt attraktiv kursnivå. Betydande insynsköp har nyligen också gjorts i Peab. Jag köper gärna mer aktier i bolaget om jag kan handla aktier till dessa kursnivåer.

Även i det anrika investmentbolaget Investor köpte jag aktier. Denna gång fick jag betala 169,96 kr för mina aktier. Jag har inte gjort några fondköp den här veckan. Investor får helt enkelt den här veckan utgöra substitut till fonderna.

Ett av bolagen jag har köpt aktier mest frekvent i under de senaste månaderna är fastighetsbolaget Fastpartner. Den gångna veckan utgjorde inte en vecka som bröt denna trend. Jag köpte aktier till kursen 74,40 kr. Köpkursen motsvarar en substansrabatt på 33%.

Veckans sista aktieköp gjordes på torsdagen i Raketech, då jag köpte aktier för 18,10 kr per styck. Bolaget presenterade i veckan sin Q1-rapport, vilken jag tänkte återkomma till i separat inlägg.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

4 comments:

 1. Hej.
  Ser att Du gick in mycket billigare denna vecka än förra. Bra där.
  Själv köpte jag Ogunsen på 40 kronor. Förstår inte varför det inte sker insynsköp! Wallenstam på 96. Spännande med aktiesplitten. Pricer på 16. Inflationen borde göra det enklare för personalen med elektroniska etiketter än att springa och byta prislappar stup i kvarten.
  Utdelning en krona i november. PEAB verkar stabilt. Verkar se PEAB
  vid varje vägavslut. Mycket arbete med infrastruktur framöver.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Tack, svårt med tajming - speciellt när det svänger så mycket :)

   Trevligt med Ogunsen. Jag håller helt med, det skulle ha varit fint med insynsköp. Peab gillar jag mycket :) Fint också med Wallenstam och Pricer!

   Delete
 2. Som vanligt lyckas du köpa billigare än mig. I måndags fick jag betala 69,40/st för mina 125 Peab.

  Köpte även 50st Castellum till priset 180,10.

  Sedan skiljer vi oss åt när det gäller köpen. Likt många fastighetsbolag har även Iljas SBB gått dåligt på sistone. Jag köpte 100st SBB D till pris 23,87.

  I nästa köp ryggade jag vissa insynspersoner i bolaget . Bl.a. Fredrik Lundberg. Ni förstår säkerligen att det handlar om Industrivärden C. Priset för mina 50st blev 243,70/st.

  Sista bolaget och absolut både minsta ch minst antal är Swedencare. Värderingen är skyhög och frågan är om jag är en galning som inte kan räkna?! Vi går mot dyrare tider (inflation) men samtidigt tror jag ändå att detta bolag har en god framtid. Konkurrensen på varor och företag som satsar på husdjur har ökat. Det visar dock att det finns en god marknad för produkterna också. Det blir spännande att se de närmaste 2-3 åren vad som händer. 20st köptes till pris 69,78

  ReplyDelete
  Replies
  1. 69,40 för Peab känns väldigt attraktivt! Trevliga bolag du köpte aktier i. Husdjurstrenden känns solid även framöver.

   Delete