Friday, 20 May 2022

Lite fredagstankar


Ännu en vecka har passerat och det är dags för lite fredagstankar. Vi kör igång direkt.

ENJOY THE WALK: Jag blev i helgen ”stoppad” av en kvinna som undrade om vägen till ett café. Hon berättade att hon hade pratat med någon strax innan mig som hade angivit vägen ”rakt fram” (för att hon skulle nå sin önskade destination). Nu verkade hon således vilja att någon ytterligare skulle bekräfta den vägbeskrivning hon hade fått.

Jag svarade henne att jag inte var säker på vilket café hon avsåg men att det finns ett café som ligger cirka 200 meter om du går åt höger och sedan följer vägen rakt fram. Min vägbeskrivning gick därmed inte ihop med den vägbeskrivning hon hade fått av personen hon frågade innan mig.

Då jag hade kommit exakt från den vägen hon ville gå frågade hon mig vart man kommer om man går rakt fram. Jag svarade att det finns inget annat än motionsspår och skog där. Hon var lite skeptisk till min information, så jag upprepade mitt budskap en gång till. Cirka 25 meter bakom mig kom ett par gående. Kvinnan så att det paret ser mer bekanta ut här, så hon lämnade mig och stannade paret istället. Det blev en snabb konversation med paret och kvinnan fortsatte sedan rakt fram (= i enlighet med den information hon ursprungligen hade fått).

Jag fortsatte på min promenad. Jag blev dock väldigt nyfiken och stannade upp för att googla fram caféet hon hade frågat om. Mycket riktigt visade Google att den vägbeskrivning jag hade gett var den korrekta och den hon hade fått tidigare var fel (givet att hon inte misstolkat). Jag vet inte vad man ska säga, ENJOY THE (forest) WALK 😊

Skämt å sido. Det känns lite märkligt att fråga folk om man inte vill lyssna på vad de säger. What’s the point liksom. Jag må inte ha varit säker på vart det specifika caféet låg men det finns inget mer café i närheten i det här området. Jag har ett inlägg planerat framöver på temat ”Att prata som att man vet när man inte vet”. Generellt är jag inget fan av det. Men å andra sidan är det svårt att få folk att lyssna om man tvekar. Det är en delikat balansgång, men personligen föredrar jag att inte uttala mig ”med säkerhet” om jag inte är säker.

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

2 comments:

 1. Får mig att tänka på mitt besök i Bangkok för ca 20 år sen, jag och min dåvarande flickvän skulle besöka kungliga palatset / Royal palace. Studender som vi var hade vi inte oändligt med pengar och tänkte att vi skulle gå/ta buss.

  Iaf så frågade jag en kvinna om det här var rätt väg till Ropyal Palace och fick då "Yes". Så frågade jag "How long is it"? och fick då till svar "yes". Här började jag tänka på det klassiska "loose your face mentality" som ju är utbrett i Asien. På min sista fråga "Should we turn left or right at behind the park" så fick vi det klassiska svaret "Yes". Här förstod jag att personen i fråga enbart svarade “yes” för att inte förlora ansiktet.
  Mvh / Eilertregerar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, underbar story :) Fick ni se palatset till slut? Det kanske var någon liknande vägbeskrivning personen hade fått som jag mötte? :)

   Delete