Pages

Saturday 25 June 2022

Veckans aktieköp v.25

När det är tvära kast på börsen, med drivning nedåt på aktiekurserna, då kan det ibland kännas skönt med en kortvecka på börsen 😉 Hursomhelst, även om det inte sällan kan uppfattas som jobbigt när det är stökigt på börsen är det dock ofta ett bra val att handla sunda bolag till lägre kursnivåer. Som alltid är dock tajming svårt.

För min del har jag återigen skickat in några tusenlappar i indexfonden SEB Sverige Indexnära A under den gångna veckan. I övrigt har jag köpt aktier i 3 bolag.

Jag har fyllt på med fler aktier i mitt största innehav, nämligen IT- och managementkonsulten B3 Consulting Group. Köpkursen landade på 99,60 kr samt 96,80 kr. Jag tycker att det är attraktiva nivåer att köpa aktier i B3 för. Enligt min vinstprognos för 2022 renderar min köpkurs 96,80 kr till P/E cirka 9. Det tycker jag är för billigt för en IT-konsult med god tillvästhistorik.

Jag har i veckan också utökat mitt innehav i byggbolaget Peab. För dessa aktier fick jag betala 62,55 kr. Givet att cementen fortsätter att tillhandahållas tycker jag att Peab ska handlas till en tresiffrig aktiekurs i en ’normal’ marknads- och konjunkturmiljö.

Vidare blev det även köp i mobilspelsbolaget G5 Entertainment. Det är ett bolag jag har haft i portföljen för något år sedan men som nu alltså välkomnades tillbaka in i portföljen. Till följd av situationen i Ukraina har man haft en stökig inledning på 2022. Kostnadsmässigt har det inneburit 15 mkr i extraordinära kostnader. Justerat för dessa kostnader hade Q1 2022 inneburit den högsta vinsten per aktie någonsin för G5.

G5 är ett bolag som många gånger har uppvisat god och proaktiv anpassningsförmåga. I Q2 och i början på Q3 har man extra fokus på att öka satsningarna på användarförvärv. Det påverkar givetvis lönsamheten negativt kortsiktigt. Den ’tappade’ vinsten i Q2 och Q3 väntas enligt bolaget sedan att ha tjänats ikapp senast under de därefter kommande 12 månaderna. Jag tycker att aktien är aptitligt värderad, inte minst om man blickar in i nästa år. Min köpkurs uppgick till 235,50 kr.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

6 comments:

 1. Fina köp. Har kollat på börsen lite men inte köpt något. Laddar bössan till 4:e juli då semestern slutar. Skall njuta av semester i Stockholm fr.o.m. idag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Låter härligt med semester. Njut av semestern och den laddade bössan sen när du är tillbaka :)

   Delete
 2. God midsommardag!

  Har småköpt i de pressade bolagen även denna vecka, Castellum, Cibus, Electrolux, Investor, Peab, SBB, XACT Norden. Blev även en liten slatt i bolaget Byggfakta Group Nordic HC. Misstänker att jag får fortsätta köpa resten av året i utförsbacke och tänka på hur bra det blir framledes år 202X...

  Inga försäljningar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Fina köp som alltid! Jag försöker ha exakt samma mindset och tänka på att det förhoppningsvis blir bra investeringar på sikt :)

   Delete
 3. Hej.
  Köpt B3 Consulting Group. Till lite högre kurs. Catella. Indexfonden Avanza Emerging. Tror på lite högre kurser i tillväxtländer och att Kina öppnar upp. Köpt Indexfonden Avanza Sverige. Skulle gärna köpa PEAB om pengarna hade räckt. Ordrar rullar in och aktien
  värderas snart till bara anläggningstillgångarna. Märkligt att aktien har sjunkit så lågt. Väntar med Ogunsen till insider köper.
  Får hålla mig till att aktivitet är bättre än inaktivitet och att utveckling ger avkastning.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Kul med B3! Ska bli spännande att se vilka nya finansiella mål de sätter upp. Fint med Catella etc också. Hehe, det kan nog finnas risk för att de tar ett tag innan det blir insynsköp i Ogunsen - iaf om den historiska trenden fortsätter 😂

   Delete