Pages

Friday 1 July 2022

Lite fredagstankar

Ännu en vecka har passerat och det är dags för lite fredagstankar igen. Vi kör igång direkt!

FELPRISSÄTTNING: Som aktieinvesterare har man inte sällan uppfattningen att saker och ting borde vara värt mer eller mindre än dagens marknadspris. Någon annanstans där det (enligt min uppfattning) relativt frekvent dyker upp felprissättningar är i en del matbutiker.

Det har inträffat mångfalt gånger att man läser ett pris på en etikett i butiken och sedan kommer man till kassan och ombeds betala ett annat pris. Det inträffar för ofta för att det ska vara i närheten av att vara okej. Till råga på allt får vi också våra kvitton digitalt nu så det är vanskligt att hålla koll på allt personen i kassan har skannat in samtidigt som man lägger upp varorna på bandet, det är kö bakom och sonen leker i barnvagnen etc.

De viktigaste grejerna lägger jag numera alltid upp sist på bandet så att det inte kommer bli något missförstånd. För 10-15 år sedan tyckte jag att Pricer var ett intressant case att investera i. Bakgrunden till detta var bland annat att undvika denna typ av felprissättningar som beskrivs ovan. Man kan dock konstatera att det fortsatt finns en stor potentiell betydande marknad (och behov) för elektroniska hyllkantsetiketter…

7K SUB 30 & TRÄNINGSSTATUS: Jag har i veckan tränat lite hårdare än vad jag gjort under de senaste veckorna. Jag har ökat intensiteten i löpningen och lyft tyngre på gymmet samtidigt som antalet repetitioner minskat och antalet set ökat.

På löpfronten brände jag av 7 km på 29 minuter och 50 sekunder. Passet utgjordes av ett så kallat fartlekspass och inkluderade även några minuters uppvärmning. Givet detta är jag väldigt nöjd med att avverka 7 km på under 30 minuter. Det var dock väldigt jobbigt i värmen och jag fick sitta ner och vila ett bra tag efteråt 😅 Dagen efter var det distanspass med lite extra fokus på kupering. Det passet avslutade jag med 500m i 3:45-tempo per kilometer. Det kändes bra. Trots att jag har sprungit relativt lugnt under våren verkar det ändå finnas lite fartresurser under ytan, det är trevligt 😊

På både tisdagen och onsdagen körde jag dubbelpass (1 pass löpning och 1 pass hårdare styrketräning). Utöver det blir det också mycket barnvagnspromenader nuförtiden.

Igår morse körde jag ett styrkepass och jag kände mig sliten. Innan jag gick till gymmet var jag ute på 2 timmars barnvagnspromenad. Väl på gymmet inledde jag med stakintervaller innan det var dags för ett gäng styrkeövningar. Jag hade redan innan passet träningsvärk typ överallt förutom i triceps. Jag kände mig riktigt trött i slutet av passet. Jag gick tillbaka till omklädningsrummet och drack lite vatten i 5 minuter. Sedan beslutade jag mig för att gå och duscha och skita i de två sista övningarna jag hade planerat att genomföra. Det var inte den bästa moralen, men ändå 🤣 Som helhet har det ändå varit en riktigt bra träningsvecka.

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

2 comments:

  1. Ja hyllkantsetiketterna från Pricer skulle vara lysande. Men ibland undrar jag om inte vissa mindre butiker försöker göra affär av att slå fel på kassan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, jag har någon gång fått samma känsla - hoppas dock att den är fel :)

      Delete