Pages

Thursday 7 July 2022

Nyårsmål 2022 #7: Vårda mina käraste relationer

Drygt halva år 2022 har nu avverkats och jag tänkte passa på att ge en statusuppdatering på mitt sjunde och sista mål som jag har satt upp för 2022.

Målet är att ”Vårda mina käraste relationer” och målet beskrivs enligt följande:

”Att vårda de käraste relationerna är oerhört högt prioriterat. Det är som de kloka säger ”Varje gång man säger ja till någon / något, så säger man nej till något annat / någon annan”. Det är därför viktigt att man gör medvetna val när det gäller hur man spenderar sin tid. Jag skulle också vilja utvidga min bekantskapskrets när det kommer till investeringsområdet.”

Status på målet

Många av mina tidigare mål har varit av mer binär karaktär, dvs. det är tydligt om jag har klarat av målet eller inte. Detta nyårsmål är lite mer abstrakt och ger således utrymme för en mer subjektiv bedömningstolkning.

När vår son kom till världen har givetvis fokus på att vårda mina käraste relationer fått en tydlig skjuts i rätt riktning. Jag spenderar (av naturliga anledningar) väldigt mycket tid med honom. Min son har också varit en bidragande orsak till att jag spenderar mer tid med mina föräldrar och oftare hör av mig till släktingar. Trots detta känner jag ett behov att jag önskar bli bättre på att höra av mig till vissa av mina far- och morföräldrar – särskilt de som inte är användare av nya tidens digitala teknik.

Att jobba hemifrån, föräldraledighet etc är något som har gjort att min fru och jag också spenderar än mer kvalitativ tid tillsammans.

På det positiva kontot är också att jag har exponerat mig själv i flera olika sammanhang i syfte att utvidga mitt nätverk när det kommer till investeringar. Det är något jag är stolt över och de bekantskaper och vänner jag har erhållit värderar jag högt.

På vänfronten generellt har jag i övrigt fokuserat på att spendera mer tid med personer som jag uppskattar allra mest och som jag bryr mig mycket om samt att dessa personer får mig att må bra, inspireras, känna att de genuint bryr sig om mig etc. Hehe, det låter ju ganska självklart när jag skriver det men jag tror ni förstår vad jag menar.

Det finns teoretiskt en lång rad argument till varför personer vill umgås eller inte umgås. Mitt fokus är på genuina relationer där man bryr sig om varandra och supporterar varandra och har roligt med varandra – oavsett vem man är. Det vill säga, jag vill inte umgås med någon endast för att hen har X miljoner kronor, X antal följare, springer milen på X minuter etc – och jag vill inte att någon ska umgås med mig för dylika anledningar heller 😊

Vidare vill jag inte ta såväl saker som relationer för givet. Jag har därför blivit extra mån om att uttrycka tacksamhet och berätta för en del personer hur bra jag verkligen tycker om dem. Det finns för mycket i dagens samhälle som tas för givet.

När dessa rader skrivs ligger sonen i min famn och sover 🥰🙏 Även om detta nyårsmål är föremål för kontinuerligt arbete och att jag har områden jag tycker bör vara bättre anser jag ändå att detta mål taktar på hyggligt väl.

2 comments:

  1. Hade helt missat att du blivit pappa! Stort grattis =)
    Vilka bra nyårsmål du har förresten!
    /Arbetsplanen

    ReplyDelete