Pages

Saturday 16 July 2022

Veckans aktieköp v.28

Ännu en börsvecka har passerat. En stor mängd bolagsrapporter har publicerats i veckan. Rapportperioder renderar inte sällan i relativt stora kursrörelser. I veckan som gick har jag köpt aktier i 4 bolag.

Som jag skrev förra veckan plockade jag in byggbolaget NCC i portföljen igen. Under innevarande vecka har jag fortsatt att bygga upp min position. Veckans köpkurs landade på 104,50 kr. Jag har tidigare redogjort för att jag tycker att NCC har handlats ned alltför mycket på börsen i år. Kommer man något sånär i närheten av sitt mål om vinst per aktie 2023 (= 16 kr) är aktien väldigt billig idag enligt min mening. NCC har en stark finansiell ställning och återköper för närvarande regelbundet aktier.

Det blev också ett köp i EVO, där köpkursen landade på 850,00 kr. Givet min köpkurs och vinstprognos för 2022 handlas EVO till P/E strax över 20. Det tycker jag är en attraktiv nivå för ett bolag som växer som EVO. Nästa vecka är det dags för EVO att redovisa sina siffror för det andra kvartalet 2022.

Ett av mina innehav som rapporterade under den gångna veckan var JM. Rapporten var helt okej givet utmanande omvärldsfaktorer. De kommande kvartalen kommer att vara ovissa men långsiktigt tycker jag att JM tillhandahåller en intressant risk/reward. Min köpkurs i veckan landade på 169,50 kr.

Avslutningsvis köpte jag också aktier i Handelsbanken efter att man redogjort utvecklingen för Q2 2022. Min köpkurs igår landade på 81,86 kr, vilket motsvarar en rabatt mot (justerat) eget kapital på 13%. Jag ämnar återkomma i separat inlägg kring mina tankar om rapporten.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

6 comments:

 1. Några köp har det blivit denna vecka men det känns som om goda råd är dyra och man bör tänka på att allt som glimmar är inte guld och den som är i skuld är icke fri. Köpte Peab 50st till 63,15 orderingången var fin i bolaget och det får ses som ett ljus i tunneln. Även Skanska som har en bredare horisont än vad NCC har enligt mycket tycke köptes. 50 st till kurs 157,20. Även jag har köpt in SHB. Där får vi se hur försäljningarna blir för Danska och Finska delen. 20 Semcon köptes till kurs 118 kronor mest för att jämna ut från 180 till 200 st aktier. Sista men inte det minsta köpet blev Tethys Oil som borrar olja i Oman och är en stabil utdelare. Ryssland kommer att styra oljan mot en höjning. Kommer att ha mindre till börsen då jag skall vara hus och kattvakt åt farsan och lillebror då familjen åker till Turkiet 1 månad. Obs farsan och hans fru är därifrån så det är ingen semesterresa utan mer släkt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fina köp! Bra tankar, det är viktigt att tänka på i såväl goda som mindre goda börstider :) Härligt att vara hus- och kattvakt!

   Delete
 2. Inga köp just nu, läser bara rapporter, tror på oroligheter ett par månader till, tills vi får en räntehöjning och fler inflationssiffror. Sen får vi se.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det låter bra, alltid trevligt att läsa rapporter :)

   Delete
 3. Jag har inte köpt JM ännu, må göra en mer grundlig analys av bolaget känner jag.

  Men till min fråga: Eftersom du köper NCC och inte JM, är det för att bolaget är mer attraktivt värderat eller för att du vill diversifiera portföljen`?

  Mvh Emigrantinvesteraren

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bra fråga! Givet turbulensen på marknaden nu tycker jag det känns bra att sprida riskerna lite extra. Sedan tror jag också att risken i NCCs verksamhet är lägre än JM.

   Delete