Pages

Tuesday 16 August 2022

Högsta vikten på 17 år!

Förra veckan höll jag på att få en chock när displayens siffror stirrade mig hårt i ögonen.

Vågens display visade nämligen 79,6 kg. Det är den högsta vikten jag har haft på 17 år. Min högsta viktnotering någonsin är 82,3 kg. Det var vid en tidpunkt då jag hade fullt fokus på att bygga muskler och när jag nästintill bodde på gymmet.

Sedan dess har jag stuvat om mig själv från en dedikerad gymkille till en löparnörd. De flesta kan nog föreställa sig vissa skillnader på en kropp som är på gymmet varje dag vs. en kropp som springer varje dag.

Min vikt under de senaste åren, när jag har sprungit som mest, har ofta legat kring 73-74 kg. Det är en ganska stor skillnad på 73-74 kg och 79,6 kg. För sammanhangets skulle kan jag nämna att jag är cirka 188 cm.

Jag har sprungit lite mindre i sommar och fokuserat mer på styrketräning. Det ska inte tolkas som att jag nu har enormt mycket muskler, men muskelmassan har åtminstone ökat (från ganska låga nivåer). Jag har också fortsatt haft en bra aptit 😊

Jag är en trogen följare av programmet Biggest Loser. Ibland ser man någon deltagare som säger att han tidigare var väldigt aktiv och tränade hårt. När han slutade träna fortsatte han att äta och vikten skenade uppåt. Jag har ibland tänkt att det förfarandet mycket väl skulle kunna hända mig någon gång.

Det var inte länge sedan mitt midjemått var under 80 cm. Jag har inte mätt mitt midjemått på länge nu men det har nog ökat någon centimeter. Hursomhelst, på viktfronten kommer jag att lägga in lite extra fokus på att lasta av några kilon igen.

6 comments:

  1. Funderar också på att skaffa en våg. Märker att det lagts till lite vikt men jag lever ännu i lyckligt ovetande i hur mycket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Statistiknörden i mig gillar att följa viktutvecklingen, men efter senaste gången hade nog lyckligt ovetande inte varit dumt ändå :)

      Delete
  2. Du har väl nyligen blivit pappa om jag minns rätt så kanske dåligt med sömn eller försöker jag hitta dåliga bortförklaringar :-)

    Eller för mycket god mat?

    Mvh Emigrantinvesteraren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja bortförklaringar är fint ibland :) Det är nog en kombination av för mycket god mat och för lite egen tid (för träning) :P

      Delete
  3. Två Månadslöner16 August 2022 at 16:03

    Är 183 cm och väger 88 kg. Som mest har jag vägt 92 kg och då åt jag allt och en banan varje måltid. Kostade mig skjortan och toabesök var dagligen. Ej värt det. Ville bygga upp muskelmassa. Mitt vanliga vikt har legat på 82 kg i många år, vet ej vad som hänt, en dag bara tjoof och jag är 88 kg nu. Känner mig smal, men du vet, arbeta på kontor gör sitt. Gillar godsaker med tyvärr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är gott med mat så lätt att äta för mycket, jag behöver nog dra ned lite på mina portioner - åtminstone om jag inte får till mer löpning. Hehe, ja kontoret är lurigt från många perspektiv. Jag har inte jobbat på kontor regelbundet sedan innan covid men då var det gemensam veckofika etc :)

      Delete