Pages

Saturday 1 October 2022

Veckans aktieköp: v.39

Det är fortsatt stökigt på börsen. I vanlig ordning har jag ingen aning om hur börsen kommer att utvecklas i närtid. Oavsett om det är turbulens eller inte så försöker jag att hålla mig till min strategi.

När det gäller aktieinvesteringar har jag noterat att jag ganska ofta går motvals. Något som verkligen inte tillhör det mest populära för tillfället är fastighets- och byggbolag. Framför allt inom fastighetssektorn börjar man snart på en del håll fundera kring om det överhuvudtaget finns någon botten. Förhoppningsvis dyker det upp en botten någon gång som kurserna kan studsa upp ifrån.

Hursomhelst, i veckan som gick har jag återigen investerat i Castellum, där jag köpte aktier för 117,50 kr. Givet årets utdelningsnivå motsvarar det en direktavkastning på 6,47%. Jag räknar (än så länge) med att Castellum nästa år kommer att ha höjt utdelningen 25 år i följd. Det är en imponerande prestation.

För femte veckan i följd har jag också köpt aktier i Inwido. Även om kursen har halverats i år har aktien fortsatt en bra bit ned till botten i covid-raset. Vi får se om kursnivåerna från covid-botten kommer att testas framöver. Min position i Inwido är fortsatt under uppbyggnad.

Byggbolaget NCC har sjunkit med cirka 25% sedan jag sålde mina aktier, vilket var innan vinstvarningen kom. Jag tycker helt enkelt att aktien blev för billig och har därför återigen plockat in bolaget i portföljen – köpkursen landade på 77,20 kr. Lyckas NCC uppnå sitt EPS-mål 2023 handlas aktien nu till P/E 4,8. Marknaden ter sig däremot skeptisk till att man ska uppnå 16 kr i EPS 2023. Även om man endast når halvvägs (vilket är klart lägre än konsensus) handlas NCC till P/E 9,7.

I veckan har jag även köpt aktier i Telia, där jag fick betala 32,17 kr per styck. Givet nuvarande utdelning ger det en direktavkastning på 6,37%. Jag tycker att det är en tillfredsställande nivå för att köpa aktier i Telia. Jag sålde tidigare i år mina Telia-aktier till klart högre kurs än vad jag i veckan köpte aktierna för. Jag har tidigare också meddelat min åsikt om att jag föredrog att Telia skulle ha gjort en extrautdelning istället för att återköpa aktier kring 40 kr. På nuvarande nivåer är jag dock desto mer nöjd med aktieåterköp.

Avslutningsvis fyllde jag på portföljen med lite Intrum-aktier efter att bolaget vinstvarnat. Jag tycker att det är en för lågt värderad aktie, dock inte direkt det allra mest kvalitativa bolaget på börsen. Nuvarande ägarsituation skapar också lite våt-filt-scenario.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

6 comments:

 1. Blev Intrum, Cibus och Castellum. Mycket känns billigt nu
  Funderar på att plocka in flera Peab och Tele 2

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fina köp! Har inte superkoll på Tele 2, men Peab känns attraktivt värderade här också.

   Delete
 2. God lördag!

  Blev svårt att sitta still denna vecka (också). Så nya aktier inhandlades i Cibus, Intrum, PEAB, Realty Income & XACT Norden. Tog också in några Telia igen, precis som du gjorde, för jag sålde mitt innehav tidigare i år. Får se hur telekom sektorn utvecklas framöver.

  Ska dessutom vara med i Securitas nyemission här framöver. Så jag behöver verkligen träna ännu mer på att sitta still i båten och inte se varje nedgång som ett bra köpläge! Hmm

  Önskar trevlig helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. God lördag!

   Hehe, ja det är svårt att sitta på händerna nu när man tycker det finns mycket spännande (långsiktiga) köplägen :) Fina köp du gjorde!

   Trevlig helg!

   Delete
 3. Inga köp eller sälj denna vecka.

  ReplyDelete