Pages

Saturday 15 October 2022

Veckans aktieköp: v.41

Det blev tvära kast på börsen i samband med att USAs inflationssiffra presenterades på torsdagen. I samband med det passade jag på att genomföra samtliga veckans aktieaffärer.

CASTELLUM: Jag fyllde på mitt innehav i fastighetsbolaget Castellum till kursen 110,95 kr. Igår presenterade sektorkollegan Atrium Ljungberg en stabil Q3-rapport, där man bland annat skruvade upp substansvärdet per aktie jämfört med Q2. Det ska bli mycket intressant att ta del av Castellum och övriga fastighetsbolagens rapporter inom kort. 

ITAB: Aktier i ITAB inhandlades till kursen 7,99 kr. Som text kring ITAB lånar jag idag en skrivning från Kavaljer Quality Focus senaste månadsrapport: ”Butiksinredningsbolaget Itab hör till de lägst värderade bolagen på börsen om man ser till nyckeltalet price/sales, börsvärde i förhållande till försäljning. Varje försäljningskrona värderas till låga 0,27 kronor. Genomförda omstruktureringar och andra åtgärder bör leda till att bolaget når sitt rörelsemarginalmål på minst 7%, i så fall handlas aktien till P/E 5 om nuvarande kurs står sig och bolaget mot förmodan inte växer”.

INVESTOR: Investor har på senare tid tagit sig upp till positionen att vara det åttonde största innehavet i min portfölj. Ambitionen är att framöver fortsätta att öka mitt innehav i det anrika investmentbolaget. Veckans aktier köptes för 159,28 kr per styck.

INWIDO: Jag fortsätter att så sakteliga bygga upp min position i Inwido. I veckan gjordes detta genom att köpa aktier för 85,70 kr. Långsiktigt är min tes att bolaget ska visa sig vara en vinnare på hållbarhetstrenden. 

NCC: För 81,55 kr per aktie fyllde jag på mitt innehav i NCC. På tal om att låna andra personers texter så lånar jag här en kommentar från senaste månadsrapporten från Carnegies Sverigefond: ”NCC varnade senare under månaden relaterat till energikostnader inom industri (asfaltsläggning), ett behov att stärka upp fonderade pensionsavsättningar samt vissa byggprojekt där styrningen inte fungerat som avsett. Vi anser fortfarande att det är tydligt att NCC över tid har stärkt upp kontrollprocesser, och antalet nedskrivningar har minskat avsevärt. Bolaget har en urstark balansräkning och en flexibel kostnadsbas. Även om byggkonjunkturen står inför en försvagning ser vi stort värderingsstöd i NCC på dessa nivåer.”

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

9 comments:

 1. I samband med dessa inlägg tänkte jag också passa på att redogöra för de säljtransaktioner jag gör. Generellt har jag haft större fokus på att redovisa köp-transaktioner än säljtransaktioner.

  Jag har dock "märkt" att jag uppskattar mycket när andra personer även redogör för när de säljer något innehav. Från och med nu kommer därför också eventuella säljtransaktioner inkluderas i dessa inlägg.

  Under innevarande vecka har inga säljtransaktioner gjorts.

  Hoppas att ni alla får en härlig helg!

  ReplyDelete
 2. Morning!
  Lämnade inte NCC portföljen för drygt en månad sedan nu?

  Har också fyllt på I NCC, Castellum och Investor.
  Sen lite smått I Kindred, EQT och Embracer. Kommer nog bli fint så småningom.

  Ha en go helg nu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Morning!

   Fina köp! Jo, NCC fick lämna portföljen en sväng :) 1 oktober skrev jag sedan:

   "Byggbolaget NCC har sjunkit med cirka 25% sedan jag sålde mina aktier, vilket var innan vinstvarningen kom. Jag tycker helt enkelt att aktien blev för billig och har därför återigen plockat in bolaget i portföljen – köpkursen landade på 77,20 kr. Lyckas NCC uppnå sitt EPS-mål 2023 handlas aktien nu till P/E 4,8. Marknaden ter sig däremot skeptisk till att man ska uppnå 16 kr i EPS 2023. Även om man endast når halvvägs (vilket är klart lägre än konsensus) handlas NCC till P/E 9,7."

   Tack detsamma!

   Delete
 3. Inte tittat på portföljen lika mycket som förra veckan. Därav inga transaktioner. Varken köp eller sälj. Investor är bolaget som jag skulle öka i. Gällande bygg och fastigheter är det Skanska för mig just nu.

  Hoppas ni har en trevlig lördag allesammans.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Investor och Skanska är fina bolag!

   Tack detsamma!

   Delete
 4. Hej DG!

  I veckan blev det köp i Realty Income, SBB D T Rowe Price Group,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Snyggt! Kul att rapportperioden har kickat igång så sakteliga, inte minst fastighetsbolagens rapporter ska bli intressanta att följa :)

   Delete
 5. Fyllde på i veckan Creades, Industrivärlden och en liten ny position i Securitas

  ReplyDelete